Najnovije

HARADINAJ PORUČIO: "Rasprava o razmeni teritorija može da donese tragediju na Balkan!"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da rasprava o razmeni teritorija može da donese tragediju na Balkan, a, kako je ocenio, nema potrebe da se vraćamo nazad.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

„Jasno se videlo ko je izgubio, a ko pobedio. Ova rasprava je opasna zato što proizvodi mržnju, destabilizaciju i nove ratove na Balkanu, jer nema države u kojoj nema nacionalnih manjina. Samo Srbija je puna, prepuna nacionalnih manjina od Medveđe do Subotice. Ako ovaj predlog dolazi od Srbije, samo Srbija bi imala gubitke u tom pravcu“, rekao je Haradinaj za „Preševa jone“.

On je kazao da, ako je Srbija zainteresovna za stabilnost, nacionalnim manjinama treba da da prava, a pre svega Albancima iz Preševske doline.

„Mi smo dali sva moguća prava srpskoj manjini na Kosovu. Zato, Srbija treba da uči od Kosova kako se poštuju manjine — nikada nismo vršili nasilje, zaustavljali udžbenike za srpsku manjinu, nismo pretili i plašili avionima i helikopterima Srbe na severu Kosova“, rekao je Haradinaj.

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da se treba usprotiviti "pokušajima vlade da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO) sa srpskom većinom tokom skupštinske letnje pauze". Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju Haradinaja za Dojče vele na srpskom jeziku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA