Najnovije

PUTINOV TENK LASEROM UNIŠTAVA NEPRIJATELJA! Evo kakvu će moć predstaviti na paradi 9. maja (VIDEO)

Ruskog predsednika Vladimira Putina očekuje jedna od najvažnijih nedelja u životu - sutra će četvrti put biti inaugurisan za prvog čoveka Ruske Federacije, dok će već 9. maja predstaviti vojnu moć svoje zemlje kakvu svet još nije video. Tada će i dokazati Zapadu da poseduje oružje o kom je govorio prilikom obraćanja naciji 1. marta.

Putin (Foto: kremlin.ru)

I dok se u pojedinim krugovima nakon tog govora šefa Kremlja spekulisalo da bi u pitanju mogle da budu samo prazne priče, u sredu će, kada se u Rusiji impozantnom vojnom paradom obeležava Dan pobede nad fašizmom i nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, Putin pokazati da su njegove reči bile istinite.

Naime, potvrđeno je da će Crvenim trgom u sredu, osim 13.000 vojnika i ogromnog broja oružja i vojne opreme, prodefilovati i nepobedive kinžal supersonične rakete, kao i laserski tenkovi peresvet, o kojima je čitav svet brujao. Osim što takvo oružje još nije našlo svoje mesto u komercijalnoj upotrebi, pa su ga mnogi još vezivali isključivo za filmove naučne fantastike i kompjuterske igre, verovalo se da ono, kada bude napravljeno, neće naći svoje mesto na tenkovima.

Međutim, Rusi su učinili upravo to i tako uterali strah u kosti zapadnjacima, s obzirom na to da je najavljeno da laserski tenk u trenu uništava mete neprijatelja. Reč je o oružju koje je dobilo ime po Aleksandru Peresvetu, srednjovekovnom ruskom svešteniku koji se uz vojsku borio protiv najezde Tatara. Ono je, kako se veruje, u stanju da najpre detektuje neprijateljske ciljeve, a zatim laserom uništava njegovu artiljeriju, oklopne sisteme, manje projektile, dronove i još mnogo toga.

Inače, na generalnoj probi parade, zbog koje se orila čitava Moskva, prikazani su i vozila tigar, tenkovi T-72BZ, oklopni transporteri BTR-82A, pešadijska borbena vozila BMP-3, samohodne haubice msta-S, protivvazdušni raketni sistemi BUK-M2, protivraketni sistemi "Pancir-S", raketni sistemi "Jars", tenkovi armata, oklopna vozila BMK kurganjec i bumerang, samohodne haubice koalicija, borbeno vozilo terminator. Na nebu su bili i biće opet u sredu strateški raketni nosači tu-160, tu-95MS, bombarderi dugog dometa tu-22MZ, avioni-tankeri il-78, vojno-transportni avioni il-76MD, lovci su-35, su-30SM, mig-29 i mnogi drugi.

Podsetimo, Putin je sa više od 76 odsto glasova trijumfovao na predsedničkim izborima u Rusiji 18. marta, a danas bi mogao da predstavi i svoj novi kabinet. Mandat mu traje šest godina.

Ovo se očekuje na Putinovoj inauguraciji

-6. put u istoriji savremene Rusije u Kremaljskom dvorcu u Moskvi danas će se održati inauguracija predsednika

-5.000 zvanica biće na tom događaju

-inauguracija je zakazana za 7. maj, na dan kada je Putin stupio na dužnost i 2000, 2004. i 2012.

-ovogodišnja bi mogla da prođe bez tradicionalnog prolaska predsedničke povorke ulicama Moskve

-glavni događaj održaće se u Andrejevskoj sali Velikog kremaljskog dvorca

-počeće nekoliko minuta pre 12 sati po moskovskom vremenu

-predsednik stupa na dužnost tačno u podne nakon toga će se u Kremlju čuti himna Rusije, a zastava predsednika države zavijoriće se nad kupolom iznad Senata

-Putin će održati govor, a uz pesmu Mihaila Glinke "Nek se slavi" izaći će na Saborni trg Kremlja

-na tom mestu će mu salutirati kremaljski puk spekuliše se da bi Putin mogao odmah da saopšti ime novog premijera i ostalih članova kabineta.

Od ovoga Zapad najviše strepi - Nepobedivo oružje u upotrebi

Zapadni mediji su tokom vikenda preneli vest da je ruska vojska stavila u upotrebu zastrašujuće kinžal supersonične rakete, koje mogu da prevaziđu sve poznate vazdušne i raketne odbrane, zbog čega od njih nema spasa.

-leti 10 puta brže od zvuka

-može da nose i konvencionalne i nuklearne bojeve glave

-ime projektila kinžal znači bodež

-ima domet veći od 2.000 kilometara jedno od šest novih ruskih strateških oružja.

Šta će još predstaviti?

Roboti-zveri za sasedu tenkovima NATO

Daljinski upravljan uran-9 je opremljen antitenkovskim raketama od 30 mm i napravljen je za uništavanje tenkova neprijatelja. Tokom dana pogađa mete na 4.800 metara, a tokom noći na 3.000 metara. Osim njega, Crvenim trgom će defilovati i uran-6, robotičko vozilo za uklanjanje mina, i dron korsar kratkog dometa.

Vozilo za dominaciju na Arktiku

Berkut ili TTM-1901 ima ladin motor i, osim standardne opreme za sneg, opremljen je i automatskom puškom. Kroz bilo koji sneg može da se kreće brzinom od 59 kilometara na sat.

Na nebu iznad Rusije prvi put moćni, nevidljivi SU-57

Ruski lovac je poboljšan novim motorom pete generacije pomoću kog će razvijati znatno veću brzinu od prethodnika i trošiće manje goriva. Supermanevarski avion ima "pametni pokrivač", u kojem je objedinjen veliki broj senzora koji omogućavaju avionskom sistemu i pilotu da integrisano prate situaciju oko aviona. Ta svojstva još nisu dostupna američkim avionima pete generacije. Naoružan je do zuba različitim raketama.


Samo par sati pred Putinovu inauguraciju, Medvedev podnosi ostavku na mesto premijera. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA