Najnovije

OVAKO SE BRANI BALTIČKA FLOTA: Vojna vežba Rusije, učestvuje više od 30.000 vojnika!

Više od 30.000 vojnika i oficira Zapadnog vojnog okruga i Baltičke flote, počelo je u sredu vežbe zaštite od oružja za masovno uništenje žive sile.

Iskander M (Foto: Ria)

U manevrima učestvuje oko 5.000 jedinica vojne tehnike, među kojima i mnogohvaljeni ruski raketni kompleksi "iskander" i PVO sistemi S-400. Informativna služba Zapadnog vojnog okruga Rusije je saopštila da su na aerodromima i u određenim rejonima razmešteni punktovi za likvidaciju mogućih posledica.

Na vežbama učestvuju avijacija, motorizovana pešadija, tenkovi, transporteri i druga tehnika. U Barencovom moru u sredu je počeo najveći pohod Severne flote u kojem učestvuje čak 36 ruskih brodova, a tu su podmornice i druga plovila. Osim njih, u vežbama učestvuje dvadesetak letilica, kao i više od 150 jedinica vojne tehnike. Na obali mora u vežbama učestvuju raketne i artiljerijske jedinice, morska pešadija, kao i jedinice PVO.

O kakvim se vežbama radi pokazuje i to da je njima obuhvaćena raketna krstarica "Maršal Ustinov", zatim minopolagač "Admiral Ušakov", atomske i dizel podmornice, veliki desantni brodovi "Kondopoga", "Georgij Pobedonosec" i drugi.

U toku taktičkih vežbi biće izvedeno 19 gađanja artljerijskim, raketnim oružjem kao i torpedima. Sedam bojevih vežbi će biti nominovano za nagrade glavnog komandanta Vojno-morske flote Ruske Federacije. Posebno je važno da će na tim vežbama biti isprobani novi vidovi morskog oružja.

Pripadnici Severnomorske ruske flote će za vreme pohoda vežbati celokupni spektar odbrane u zoni koju ta flota štiti. Biće uvežbavana odbrana od moćnog udara iz vazduha, zatim, odbrane od podvodnih udara, kao i sprečavanje neprijateljskog desanta.

Vežbe će trajati do kraja naredne nedelje. Za to vreme poligoni u Barencovom moru biće zatvoreni za civilna plovila. Takođe će biti zatvoren i deo tog vazdušnog prostora za civilnu avijaciju, da bi se izbegla nesreća tokom bojevih gađanja.

I Ukrajinci vežbaju

Vojnici ukrajinske armije održali su velike vežbe tenkista u zoni razgraničenja u Donbasu. O tome je objavljen video-snimak na sajtu tamošnjeg ministarstva odbrane. Ukrajinski mediji tvrde da su njihovi vojnici podignuti pod uzbunom, zatim su krenuli u marš i na određenim lokacijama naneli su udar po "zamišljenom protivniku". Takođe su prošli kroz zamišljeno minsko polje i prešli vodenu prepreku.

Pročitajte OVDE šta je Asad rekao o oslobađanju juga Sirije.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte reportažu o Baltičkoj floti.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA