Najnovije

KO KAŽE DA ISLAMSKA DRŽAVA NEMA AVIJACIJU? Misteriozni avio-napadi (VIDEO)

Dva puta u dva meseca se dešava da su gađani položaji SAA, a da niko ne zna ko je napadač iz vazduha.

Ilustracija (foto: jutjub)

Sinoć u pretponoćnim satima neko je gađao položaje Sirijske Arapske Armije u Al Bukamal koji se nalaze na liniji borbenih dejstava protiv Islamske Države. 

Broj poginulih je bio preko 40. Što i nije iznenađujuće za kasni noćni napad na usnuli vojnički kamp bespilotnom letelicom. 

Jačinu i preciznost bombardovanja potvrđuje i ovaj video sa mesta događaja…

Bespilotna letelica je došla pod okriljem noći, ispalila 4 projektila i opet nestala u noći. To je jedino u čemu se svi slažu i tu se svaka priča o slaganju završava. 

U prvim satima nakon događaja pojavile su se vesti da su napad izvele Sjedinjene Države ili neka od zemalja članica koalicije. 

Te tvrdnje su ubrzo demantovane iz samog Pentagona. Portparol Pentagona major Adrian Renkin Gelovej je demantovala bilo kakvo učešće aviona koalicije u napadu na sirijsku vojsku. 

Ono što je dodatno zakomplikovalo situaciju je i činjenica da je večeras iračka vlada potvrdila kako su u napadu poginula 24 regularna iračka vojnika, a ne pripadnika iračkih milicija, kako je prvo javljeno. Oni su tu bili poslati da pomognu SAA u borbama protiv terorista ID  i sve članice koalicije su bile upoznate sa tim podatakom i obaveštene o mestu rasporeda tih jedinica. 

Neki mediji tvrde kako su neimenovani oficiri iz Pentagona rekli da je napad izvršila izraelska vojska. Za sada zvaničnih potvrda tih tvrdnji nema. Izrael, kao po običaju odbija da se izjašnjava o vojnim operacijama, a Amerika i Rusija, koje bi mogle da potvrde ili opovrgnu učešće izraelske borbene bespilotne letelice u napadu, ćute. 

Ko god da je izvršio ovaj napad je to uradio isključivo i jedino u korist terorista Islamske Države. Tu nigde u blizini nema ni jedne od opozicionih grupa niti su ubijeni vojnici bili uključeni u borbena dejstva protiv opozicije. 

Ovo je drugi put u poslednje dve nedelje da se dešavaju takve situacije, gde neka avijacija dejstvuje po Sirijskoj Arapskoj Armiji i njenim položajima na linijama fronta protiv Islamske Države, a da kasnije ne može da se utvrdi ko je napad izvršio. 

Nakon svega se postavlja pitanje, ko kaže da Islamska Država nema avijaciju? Očigledno je da je ima i da koordinisano deluje sa pešadijom Islamske Države. To je Ratom vazduhoplovstvo Islamske Države, a sada da li se zvanično zove izraelsko, ili nekako drugačije, to uopšte nije važno. 

OVDE pogledajte kilometrima dugu borbenu kolonu sirijske vojske koja je jutros ušla u Daru. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA