Najnovije

Evo kada će se naplaćivati ulaz na Kalemegdan!

- Moguće je da će se naplaćivati ulaz na Gornji grad Kalemegdanske tvrđave, rekla je gradski sekretar za kulturu Ivona Jevtić.

Kalemegdan (Foto: Jutjub)

Jevtićeva je istakla da bi moglo da se dogodi u "narednom periodu", odnosno verovatno za "narednih godinu ili dve”.
Osim toga, ona je istakla da se u tom slučaju neće naplaćivati ulaz na ceo Kalemegdan, već samo na Gornji grad, što će, kako kaže, JP "Kalemegdanska tvrđava" doneti veća sredstva.
Kako navodi, o tome razgovarala sa direketorom JP "Beogradska tvrđava" Petrom Andrijaševićem, a odluku o tome tek treba da donese Upravni odbor JP "Beogradska tvrđava" koji čine pet članova i predsednik. 
- Odluka još nije doneta, ali postoji logika iza ovakvog razmišljanja. U celom svetu se ulazak na najpoznatije turističke destinacije nekog grada naplaćuju, a ovako bismo obezbedili veća sredstva za dalji razvoj - rekla je Ivona Jevtić. 
Tvrđava i park Kalemegdan predstavljaju jedan od najvažnijih simbola Beograda, a u Gornjem gradu nalazi se više kulturno-istorijskih spomenika poput Rimskog bunara, Sahat kule i Pobednika. 
Beogradska tvrđava podignuta je početkom 1. veka kao palisad sa zemljanim bedemima, da bi se tokom vekova razvila u rimski kastrum, vizantijski kastel i srednjevekovnu utvrđeno prestonicu Srpske despototivne, da bi na kraju bila austrijsko i osmanlijsko artiljerijsko utvrđenje.
Pročitajte OVDE ko je platio stan Aleksandru Vulinu koji je najavio i da će pojasniti ceo slučaj.
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte Kalemegdan iz vazduha.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA