Najnovije

Makedonija sutra dobija poziv za članstvo u NATO

Makedonija će sutra dobiti poziv za priključenje NATO-u na briselskom samitu Alijanse. 11. i 12. jula, izjavio je nacionalni koordinator za NATO Stevo Pendarovski.

Sednica NATO (foto: NATO)

On je rekao da je za dobijanje poziva bilo potrebno ispuniti tri glavna straška cilja - potpisivanje Sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa Bugarskom, usvajanje Zakona o jezicima i ratifikacija Sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike.

Penerovski, kako su preneli makedonski mediji, tvrdi da je 80 odsto građana Makedonije za pridruživanje Alijansi, što nije slučaj sa drugim zemljama.

- Naša zemlja je pokazala zavidan nivo otpora i žilavosti uprkos činjenici da je to bilo dva puta na ivici. Prvi put u 2001. tokom vojnog sukoba, a drugi put kada su se dogodili incidenti u parlamentu, krajem aprila prošle godine - rekao je Pendarovski.

Da li su tačne ove tvrdnje o masovnom oduševljenju Makedonaca ulaskom u NATO, ne znamo, ali sigurno znamo da to makedonska vlast neće proveravati na referendumu, kao što nije ni crnogorska. 

OVDE pogledajte šta je poručio mitropolit Amfilohije Vučiću.

Izvor: Pravda/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojnici NATO na granici sa Rusijom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA