Najnovije

MIŠA VACIĆ: Svim maloumnicima koji umanjuju značaj Papua Nove Gvineje...

Lider Srpske desnice Miša Vacić burno je regovao na Tviteru jer su po jedini u Srbiji sa ironijom komentarisali vest o tome da je Papua Nova Gvineja povukla priznanje Kosova. Vacić je ljudima sa takvim komentarima održao lekciju iz geografije.

Miša Vacic (Foto: Jutjub)

- Svim maloumnicima koji umanjuju značaj Papua Nove Gvineje, mogu reći da je to država šest puta veće teritorije od naše Srbije i da ima pola miliona stanovnika više od Srbije. Dakle vi te smešni, a ne P.N.G. Hvala još jednom bratskoj Papua Novoj Gvineji što je poništila priznavanje Kosova – napisao je on i dodao da je ta država članica Komonvelta.

On je izneo još podataka o ovoj zemlji.

-  Papua Nova Gvineja jedna je od etnički i jezično najheterogenijih zemalja sveta. Stanovništvo se može podeliti u dve glavne grupe: Papuance, koji čine nešto više od 80 % i Melanežane, kojih ima nešto manje od 20 %. Iako se u zemlji govori više od 700 jezika, tok pisin i hiri motu su jezici međusobnog sporazumevanja različitih grupa. Istorijsko nasleđe je isto podeljeno severni deo države je bio kolonija Nemačke, južni Britanije, kasnije je Australija upravlja umesto britanaca. I ipak državno jedinstvo i teritorijalni suverenitet se održava i čuva, zato je posebno bitno što se Papua Nova Gvineja zvanično vratila međunarodnom pravu i poštuje teritoriju Srbije! Kosmet je Srbija! – objašnjava Vacić.

O protestu Srpske desniice potiv šiptarskog festivala čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vacić zahteva vraćanje redovnog služenja vojnog roka.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA