Najnovije

ŠTA JE PUTIN GOVORIO O KOSOVU PRE TRI DANA?! Srpski mediji prećutali ove Putinove reči o Kosovu u Beču!

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin boravio je pre tri dana u poseti Beču. Uoči posete dao je obiman intervju za austrijsku televiziju ORF, u kome je odgovarao na mnoga pitanja, između ostalog i o prisajedinjenju Krima Ruskoj Federaciji i poređenju sa pitanjem Kosova.

Intervju Vladimira Putina austrijskom novinaru (Foto: kremlin.ru)

Interesenatno je da srpski mediji nisu obratili pažnju na ove reči ruskog predsednika, u kojima je jasno poslao poruku o dvostrukim standardima Zapada u odnosu prema pitanju Kosova i Krima.

Austrijski novinar pokušao je da, kako je rekao, "aneksiju Krima", predstavi kao presedan u Evropi, kada je jedna država protiv volje druge države anektirala deo njene teritorije. Što, kako on kaže, predstavlja opasnost za druge, pre svega, Poljsku i Baltičke države, koje mogu zatražiti zaštitu od Rusije.

Vladimir Putin nije ostao dužan austrijskom novinaru i suprotstavio pitanje Kosova i dvostrukih standarda Zapada.

- Krim nije proglasio nezavisnost kao rezultat napada ruske vojske već na rezultatima volje iskazane na referendumu građana Krima. Ako vi govorite o aneksiji i pored referenduma i iskazane volje naroda, onda treba aneksijom treba nazvati i samoopredeljenje Kosova. Zašto vi ne nazivate aneksiju samoopredeljenje Kosova, posle napada NATO. Vi govirite o pravu Kosovara na samoopredeljenje, oni su to uradili samo rešenjem parlamenta, a Krimljani na referendumu na koje je izašlo 90 % ljudi koji žive u Krimu i koji su glasali za prisajedinjenje Rusiji.

To nije demokratija? A šta je onda demokratija- pitao je Putin.

Na to je voditelj govorio ustaljenim šablonom predstavnika zapadnih zemalja o nemogućnosti poređenja Krima i Kosova.

- Gospodine predsedniče, to na Krimu nije bio zakoniti referendum, nije bio slobodni referendum. To što vi govorite o Kosovu, vi ste sami nazivali nezavisnost Kosova amoralnim i nelegalnim i do sada ga niste priznali. Kako to može biti?

Vladimir Putin:

- I te kako može biti! Ja ću vam reći zašto. Zato što je u političkim procesima i vojnim događajima u bivšoj Jugoslaviji u odnošenju prema Kosovu bilo donešeno rešenje suda Ujedinjenih nacija, u kome je direktno napisano, pročitajte to,  pročitajte to svojim gledaocima i slušaocima, saglasnost centralnih vlasti države po pitanju samoopredeljenja suveriniteta teritorije nije obavezno! Tako je sud UN prokomentarisao događaje na Kosovu.

Voditelj:

- Tamo su bile veoma jasne premise, koje na Krimu nisu bili uspunjene, o tome govore svi međunarodni činioci. Nema nikog ko je priznao to, niko nije priznao to glasanje.

Vladimir Putin:

Vaši argumenti su savršeno neubedljivi, niko nije ni dužan da priznati volju građana koji žive na toj teritoriji. To je u potpunosti saglasno sa onim što je doneo sud UN, i tu ne mogu biti dvostruke interpretacije. Dvostruke interpretacije su kod onih koji se služe takvim stvarima.

Ova rasprava se vodila od 29:00 minuta

SAD i NATO ratuju sa Rusijom u Srbiji, više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Srbija zaključana, Aleksandar Vučić u kampanji! Gost Miodrag Zarković

 

 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube