Najnovije

MOGUĆI VANREDNI IZBORI: Zaev o navodima da ruski biznismeni podrivaju Makedoniju

Izbori će biti održani ako to bude neophodno za održavanje referenduma kojim bi trebao biti potvrđen sporazum Atine i Skoplja, kaže makedonski premijer.

Zoran zaev (Foto: Jutjub)

Makedonski premijer Zoran Zaev nije isključio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko je to, kako je rekao, neophodno za održavanje referenduma kojim bi trebao biti potvrđen sporazum Atine i Skoplja o novom imenu i izmena Ustava Makedonije.

"Ako se dogovorimo da motiviramo građane da izađu na referendum kako bi on bio uspešan, sve opcije su otvorena, pa i ova", rekao je on, odgovarajući na pitanja novinara, preneli su makedonski mediji.

Zaev kaže da je u svakom slučaju vredno pažnje kad opozicija zahteva izbore.

Vanredne parlamentarne izbore traži najutecajnija makedonska opozicija VMRO-DPMNE, a lider te stranke Kristijan Mickoski je u nedelju poručio - prvo izbori, pa NATO i Evropska unija.

Makedonija će, kako je rekao, postati članica NATO-a i EU-a kada se oslobodi političkih tranzicionista koji su zauzeli urede i kabinete, a to je moguće samo kroz prevremene parlamentarne izbore.

Policijski izveštaji

Komentirajući navode da ruski biznismeni podrivaju Makedoniju, Zaev kaže da o tome postoje policijski izveštaji.

"Govorim o onome što čujem i na osnovu izveštaja koje primam", rekao je premijer i dodao da je Makedonija mala zemlja, koja želi prijateljstvo sa svima, uključujući i Rusku Federaciju.

"Još jednom moramo potvrditi da za Republiku Makedoniju nema alternative izuzev ravnopravnog članstva u EU i NATO-u. Sa te tačke gledišta, uvek ćemo imati određenu pažnju i nećemo dopustiti mešanje stranih faktora u međunarodne sporazume, deklaracije, rezolucije koje se primenjuju u Makedoniji|, kazao je Zaev.

Pročitajte OVDE kakav je to pakleni odgovor stigao Hrvatima od Šešelja.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Makedonija ulazi u NATO:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA