Najnovije

Uzdizanje desnice u Srpskoj Atini - osnovan gradski odbor Srpske desnice

U prepunoj Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada dana juče je oformljen novosadski gradski odbor Srpske desnice.

Sa sednice (foto: Srpska Desnica)

Skupu su prisustvovali predstavnici gradskih i pokrajinskih organa, verskih zajednica, politički analitičari, visoki izaslanikci iz Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke, Partije ujedinjenih penzinera Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta, Srpske lige, Pokreta socijalista i Nacionalnog srpskog fronta.

Svojim prisustvom skup su uveličali: predsednik Nacionalno hrišćanskog saveta Rumuna Aleks Balan, predsednik Matice Albanaca u Republici Srbiji Demo Beriša, Branislav Puhalo šef obezbeđenja generala Ratka Mladića, Srbislava Grandić majka i žena, Vladimira i Nikole dva policajca koja su pala za Srbiju vršeći svoju dužnost zaštite Srbije. Bila je u pratnji svog jedinog preostalog sina Miloša koji takođe časno nosi uniformu srpskog policajca. Pored je sedela Rajka Jojić ponosna majka Dimitrija Saše Jojića srpskog junaka, dobrovoljca u Novorusiji, koji je zajedno sa ruskom braćom otišao da brani pravdu i nejač u bratskoj Siriji, gde je i herojski pao u borbama sa najvećim zlom današnjice Islamskom državom.

Uz njih su u prvom redu sedeli dva stranca, velika prijatelja Srpske desnice, već naveliko čuveni DŽim Dovson škotski Irac- kalvinista, istaknuti nacionalista, stručnjak za politički marketing koji je i Trampu pomagao u kampanji za predsednika i veliki borac, više puta ranjavan i odlikovan komandant paravojnih jedinica tokom građanskog rata u Severnoj Irskoj, do njega je sedeo takođe Irac ali katolik (u Irskoj bi bili na suprotstavljenim stranama) znameniti politički aktivista irskog nacionalizma Bel Polvandel.

Odlukom 110 delegata osnivačke skupštine, oformljen je odbor od trinaest punopravnih članova. Za predsednika gradskog odbora izabran je  Jovan Katić, funkciju potpredsednika odbora obavljaće Milan Vuković, dok je sekretarska uloga poverena Milici Stojiljković.  Predsednik gradskog saveta za medije i informisanje - portparol je odlukom delegata Nina Stojanović, i predsednik omladine je Nikola Ivanović.

U pozdravnom govoru, član predsedništva Srpske desnice i poverenik za severnu Srbiju Mihailo Janjić istakao je da je ovo istorijski dan, kao i da ta organizacija spremno ulazi u bitku za Novi Sad.

- Okupili smo mlad i neukaljan, iskusan i potkovan kadar, jednom rečju pobednički tim – rekao je Janjić, koji je podsetio da se i ovog svečanog dana „sećamo našeg naroda sa Kosova iz Metohije, iz Republike Srpske, hrabrih Krajišnika, Srba iz Crne Gore i naše braće iz BJR Makedonije“ i iskoristio priliku da im još jednom pošalje podršku.

On je naglasio da je: „iz Novog Sada pre šest godina, voljom građana i hrabrih ljudi među nama, skinut separatistički jaram, ali da se autošovinisti trude da se vrate na scenu. Tu nije kraj, nije dovoljno što su oni prognani, neophodno je da se zdrava patriotska svest uključi u vršenje vlasti".

- Obaveza, misija i zadatak Srpske desnice je da im te planove osujeti i da ne dozvoli da nikada više ovaj grad ne bude prvenstveno srpska, a onda i Atina – zaključio je Janjić.

„Mi ćemo se boriti i ovde i na svakom drugom mestu za prave vrednosti, a protiv onih koji promovišu pogrešne, uz nacionalni interes branićemo prava običnog, kako neki drugi vole da kažu „malog" čoveka. Za mene, za nas, niko nije mali čovek, svaki čovek izborom da se bori,a ne preda u životu postaje čovek, bićemo tu za sve kojima treba naša pomoć, iza naora za narod svoj i u tome će ovaj odbor imati svu moju podršku", rekao je, između ostalog, predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

- Kada smo sabrali srpske nacionaliste u ovu organizaciju, kada su se ujedinili rodoljubi, upravo smo tu ideju imali i za tu ideju ćemo se boriti – zaključio je Vacić u pozdravnom govoru i završio sa: „zadajem vam zadatak da na sledećim izborima u ovom gradu morate preći cenzus, okupili ste se da iznesete tešku borbu za nacionalne ciljeve, da bi se efikasnije borili za Srbiju, patriotizam mora ući u institucije".

Skup je odpočeo himnom „Bože Pravde" koju je izvela kao i pesme: „oj Srbijo mila mati" i „Vostani Serbije" između obraćanja govornika prva solistkinja Srpskog narodnog pozorišta operska pevačica Danijela Jovanović.

OVDE pogledajte sve o sinoćnjem napadu na rusku bazu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Interviju Miše Vacića od 5. 7. 2018.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA