Najnovije

OVO MOŽE? Tompsonove pesme na mestu ustaških zločina!?

Na mestu ustaškog logora "Danica" kod Koprivnice osvanuo je plakat Marka Perkovića Tompsona, proustaški orijentisanog pevača.

Tompson (Foto: Jutjub)

Ovaj plakat, koji predstavlja najavu koncerta u Koprivničkom Bregu, čoveka koji veliča ubijanje Srba, a gotovo sve nastupe započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni", postavljen je na mestu gde je bio prvi ustaški logor Nezavisne Države Hrvatske.

Logor "Danica" je osnovan na početku Drugog svetskog rata i postojao je do 1. septembra 1942. godine. U njemu se nalazilo skoro 4.000 logoraša, a među njima je najviše bilo Srba, gotovo 3.000. Među prvim zatočenicima bili su i Srbi i Jevreji pohapšeni na području Zagreba, Pakraca i Križevaca.

Odmah posle toga stizali su logoraši iz Bjelovara, Karlovca, Sarajeva, Tuzle i drugih mesta, a na vagonima je pisalo "pokvareno voće". Kroz ovaj logor u Koprivnici prošao je veliki broj pravoslavnih sveštenika.

 Advokat Srpkinje uhapšene u Crnoj Gori, šokirano otkriva kako su kršili zakon! Pročitajte OVDE sve o tome.

Izvor: Novosti.online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Komentator 24 sata Tomislav Klauški u emisiji N1 uživo komentarisao je braniteljske pozive na zabrane koncerata Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu i Varaždinu, i festivala ojkanja u Petrinji. 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA