Najnovije

Saša Janković traži od ambasadora da zabrane medije!

Zaštitnik građana Saša Janković traži od zapadnih ambasadora da izvrše pritisak na Vladu i premijera Vučića ne bi li zaustavili pisanja o aferi “Pištolj“.
Saša Janković (Foto: Medija centar Beograd)

Saša Janković (Foto: Medija centar Beograd)

“Janković je poslao više dopisa i ambasadorima i organizacijama pri EU i UN koje se bave zaštitom ljudskih prava. On tvrdi da je žrtva kriminalnog progona i kampanje iza koje stoje i neki ljudi iz vrha vlasti“, kaže sagovornik Informera. Zvanično, niko u diplomatskim predstavništvima i Vladi nije potvrdio ove navode, a ni Janković se nije izjasnio javno povodom toga. Na drugoj strani, premijer Vučić je na konferenciji za novinare u sredu posredno potvrdio da Janković pokušava da isposluje zaštitu stranaca i međunarodnih organizacija. “Janković svojim ponašanjem govori najviše o sebi. Štititi sebe i svoju funkciju i piše li piše svuda po svetu, traži kome će da se žali. I šta sad? Je l' treba da se tresem od straha, što dolazi Han ili neko drugi iz EU“, rekao je premijer. Ombudsmanova tajna! Podsetimo, Jankovićev prijatelj Predrag Gojković navodno je izvršio “samoubistvo“ 1993. godine u Jankovićevom stanu u Beogradu, što je tada utvrdila istraga. Porodica Gojković nedavno je zatražila ponovno pokretanje tog slučaja, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da MUP nema osnovu da pokrene novu istragu. Rezultati obdukcije kažu da na glavi pokojnog Gojkovića nisu pronađeni tragovi i barutnih čestica, a pištolj CZ99 iz koga je ispaljen hitac ostavlja tragove baruta na najmanje 70 cm ispred cevi, pa je fizički nemoguće da čovek visok oko 180 cm sa tolike razdaljine puca sam sebi u glavu, i to sleva na desno. Takođe, vrhunski balističari i kriminolozi, sudije i policajci sa višedecenijskim iskustvom jednoglasno tvrde da je "apsolutno nemoguće" da je Gojković izvršio samoubistvo na način opisan u zvaničnoj verziji.
Pročitajte još:CRNA GORA IZABRALA NATO: Da li su zbog toga pogazili dobre odnose sa Rusijom?Najjači ukrajinski napad nakon borbi za Debaljcevo
Izvor: Informer, Srbija danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA