Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA PRED VELIKOM POBEDOM! Poslednji bedem odbrane džihadista ID biće na vrhu vulkana! (FOTO/VIDEO)

Islamska država (ID) je na pragu poraza u južnoj Siriji nakon niza gubitaka od Sirijske arapske vojske i njihovih saveznika ove sedmice.

Sirijska arapska vojska (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izvoru u Damasku, Sirijska arapska armija je pooštrila opsadu snaga Islamske države na planini Al-Safa, ne ostavljajući im praktično mesta da se bilo gde povuku.

Izvor je dodao da je Sirijska arapska armija juče oslobodila veliki broj oblasti. Zbog pogoršanja situacije po terorističku grupu, Islamska država je zarobljena na velikom vulkanu, i više nema nikakvih resursa koji bi im pomogli da se tamo održe.

ID je izgubio glavni izvor vode u utorak, kada je Sirijska arapska armija oslobodila područje Saad Hatel. Sada je samo pitanje vremena pre nego što Islamska država odustane od bitke na istoku Svejde, jer i dalje gubi sve više teritorija svakog dana.

SAA i džihadisti ID se žestoko sukobili na planini Al Safa. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Povod za sveobuhvatnu ofanzivu SAA na poslednje uporište Islamske države na jugu Sirije, bio je krvavi teroristički napad džihadista u gradu Svejda (pretežno nastanjenim narodom Druza) kada je ubijeno blizu 300 ljudi, najviše civila, među kojima i deca

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA