Najnovije

TERORISTIČKI NAPAD UKRAJINACA: Ubijen predsednik Donjecka (FOTO)

Lider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poginuo je u petak u eksploziji u restoranu u centru Donjecka, potvrdio je poslanik Narodnog saveta DNR Vladislav Berdičevski.

Zaharčenko i Donjeck (foto: Sinhua/Geopolitics)

Lider DNR je poginuo u eksploziji u restoranu 'Separ'“, rekao je Berdičevski novinarima.

Iz administracije lidera DNR je saopšteno da je Aleksandar Zaharčenko poginuo u terorističkom napadu.

„Nažalost, lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je u terorističkom napadu. Okolnosti se utvrđuju“, navedeno je u saopštenju.

Ranije je izvor u bezbednosnim strukturama DNR saopštio da je u eksploziji ranjen ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev, koji je prevezen u bolnicu.

Teritoriju oko restorana opkolila je policija. Na licu mesta rade saradnici Ministarstva za vanredne situacije i policije.

Ranije je saopšteno da je u restoranu u centru Donjecka, udaljenom stotinak metara od rezidencije Zaharčenka, odjeknula eksplozija, da je jedan čovek poginuo, a da je troje ljudi ranjeno. 

“Zabrinuti smo kako će se pogibija Zaharčenka odraziti na minski proces”, izjavio je predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

“Iza ubistva Zaharčenka stoji Služba bezbednosti Ukrajine. Zaharčenko je imao mnogo planova za razvoj i integraciju DNR”, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Vodolacki.

Moskva o ubistvu Zaharčenka: Kijevska partija rata prešla na krvavu borbu

“Kijevska partija rata realizuje teroristički scenario, pogoršavajući situaciju u regionu, koja je ionako loša”, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije povodom vesti da je u terorističkom napadu u Donjecku ubijen lider DNR Aleksandar Zaharčenko.

„Ne ispunivši obećanja u miru, u Kijevu su, očigledno, odlučili da pređu na krvavu borbu“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je istaklo da je međunarodna zajednica dužna da zahteva i da kontroliše nepristrasnu istragu o ovom zločinu.

Ruski spoljnopolitički resor je takođe naveo da postoje sve osnove da se smatra da iza ubistva lidera DNR stoji kijevski režim.

OVDEpogledajte šta je rekao Lavrov o pravu Sirije da se obračuna sa teroristima.

Izvor: rs .sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin: Rusija je napadnuta i mora da se brani (srpski prevod)

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA