Najnovije

KONTRANAPAD NATO NA SEVERNI ATLANTIK: Zbog ruskih podmornica povećavaju...

Oružane snage Velike Britanije i Norveške sarađivaće kako bi se efikasnije suprotstavile porastu aktivnosti ruskih podmornica, saopštio je list "Dejli telegraf", pozivajući se na izvore u britanskom Ministarstvu odbrane.

Ruska podmornica (Foto: RIA)

Kako se navodi, vojske tih dveju zemalja će raditi na planu kako da efikasnije koriste mogućnosti vojne obaveštajne službe, da bi se povećala bezbednost Severnog Atlantika, a samim tim i bezbednost NATO-a.

List ističe da će, da bi se to sprovelo u delo, biti korišćeni patrolni brodovi, ali i patrolni avioni obalske avijacije R - 8A, a biće formirane i baze za sprovođenje vežbi, ali i popravku brodova.

Prethodno je saopšteno da je NATO zabrinut zbog bezbednosti podvodnih kanala komunikacija, jer je povećana aktivnost ruskih podmornica u blizini obala Evrope.

S tim u vezi, oglasio se i načelnik britanskog Generalštaba Stjuard Pič, koji je rekao da bi ogromna šteta mogla biti naneta i trgovini, ali i internetu Velike Britanije u slučaju da Rusija izvrši napad na te podvodne kanale komunikacije.

Rusija je sve te navode kategorički odbacila, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio da je reč o izjavama koje služe da bi se zaplašila javnost i s tim u vezi poveća odbrambeni budžet zemlje.

Šokantne tvrdnje Izraela na temu snage Sirijske arapske armije pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vanredni Politikon – Progon ulazi u novu fazu!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA