Najnovije

OGLASILA SE IZRAELSKA VOJSKA: Žao im zbog smrti ruskih vojnika, a onda krivicu svalili na... (VIDEO)

Pre nekoliko trenutaka, Izraelske odbrambene snage (IDF) konačno su objavile službeni komentar o incidentu sa ruskim IL-20 na sirijskoj obali.

Izraelska vojska (Foto: Sinhua)

Izjava je objavljena nakon što je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da Izrael snosi punu odgovornost za obaranje IL-20 jer su njegove akcije dovele do ove situacije. Ranije je rusko ministarstvo odbrane izjavilo da su izraelski vojni avioni iskoristili IL-20 da se sakriju od vatre PVO-a Sirije tokom izraelskog napada 17. septembra na ciljeve u Siriji. 

Dakle, IDF je izrazio žaljenje "zbog smrti pripadnika avijacije ruskog aviona" i tvrdi da su Sirija, Iran i Hezbolah strane koje su odgovorne za taj incident.

Pored toga, Izraelske odbrambene snage (IDF) su osporile verziju događaja koje je pružilo rusko Ministarstvo odbrane. Prema IDF-u, izraelski avioni su bili "unutar izraelskog vazdušnog prostora" kada su sirijske snage pokrenule protivvazdušni napad.

Što se tiče napada u samoj Siriji, IDF tvrdi da su napadi bili usmereni na "objekat sirijskih oružanih snaga iz kojih su sistemi za proizvodnju tačnog i smrtonosnog oružja trebali biti prebačeni u ime Irana Hezbolahu u Libanu".

Turska nastoji da pošalje još trupa u Idlib. Pogledajte OVDE šta planiraju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Igor Konašenkov iznosi detalje tragičnog obaranja ruskog aviona “iljušina” Il-20

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA