Najnovije

SEVER SIRIJE JE U PLAMENU! Granate fijuču, odjekuju eksplozije, artiljerija tuče na sve strane! (MAPA/FOTO/VIDEO)

Intenzivni sukobi su izbili između Sirijske arapske vojske (SAA) i pobunjenika pod pokroviteljstvom turske strane u istočnom Alepuu ove večeri nakon relativno tihih nekoliko meseci.

Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Prema vojnom izvoru u Damasku, intenzivni sukobi izbili su nakon što je Sirijska arapska armija (SAA) ispalila par minobacačkih granata prema položajima Slobodne sirijske vojske (FSA) u Al-Babu u istočnom Alepu.

Kao odgovor na to, pobunjenici podržani od strane Turske ispalili su nekoliko projektila na položaje SAA u gradu Tadefu, koji je južno od Al-Baba.

Zatim je usledila razmena vatre između Sirijske arapske vojske i FSA pobunjenika u oblasti Al-Bab-Tadef, što je rezultiralo žestokom razmenom vatre ove večeri. Sukobi još uvek su u toku. Međutim, ukupan broj žrtava još uvek ostaje nepoznat.

Ovo je prva velika konfrontacija između Sirijske arapske vojske i pobunjenika podržanih od strane Turske na području Al-Baba posle skoro godinu dana.

Pogledajte OVDE šta je Benjamin Netanjahu naredio izraelskoj vojsci.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Podsetite se kako je tekla bitka za Al Bab. Žestok sukob između FSA frakcija podržanih od Turske i džihadista Islamske države

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA