Najnovije

ŠEŠELJ: Velja je jedna lažovčina, ceo život laže i maže

Velimir Ilić, Lider Nove Srbije, nastavio je da priča da će politička scena Srbije uskoro postati bogatija za još jednu stranku, novu desnicu, u kojoj će on navodno imati savetodavnu ulogu.

Šešelj (Foto: Jutjub)

Uprkos tome što su se oni potpuno ogradili od njega, nastavio je i da se hvali da će osim njega savetnici te nove stranke biti i akademik Matija Bećković i arhijereji SPC Amfilohije Radović i Atanasije Jevtić. Ilić je otišao i korak dalje, pa je naveo i da novoj desnici sve više pristupaju razočarani radikali, koji napuštaju Vojislava Šešelja. 

To Šešelj, naravno, nije mogao da mu prećuti...

- Nedavno smo imali sastanak na kojem je bio i Bećković i njegova ideja i njegova priča je izvanredna. Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski, čudo je od čoveka. On je toliko obrazovan, toliko dobro poznaje probleme u Srbiji, Crnoj Gori i veoma je bitan. Mi smo se okupili za tu desnicu. Tu je i jedna ekipa nezadovoljnih radikala koja je izašla od Šešelja, s Banetom Đokićem na čelu, zatim mnogi koji su bivši poslanici i tako dalje, insistirano je na tome da nađemo neko zajedništvo, zatim ova ekipa Krajišnika iz Vojvodine, Udruženje „Dinara, Drina, Dunav“, onda za mene interesantni mladi koji su napravili Udruženje „Živim za Srbiju“ - rekao je Ilić u jednom intervjuu.

Lidera SRS su te Ilićeve reči nasmejale, ali je ipak morao da mu odgovori.

- Ma prelaze moji kod njega, kako ne! Sve trče kod Velje! Kod njega idu samo oni koji veruju da će Velja opet obući futrovanu jaknu punu dolara, pa da im deli šakom i kapom! Velja je, bre, jedna lažovčina, ceo život laže i maže, postao je patološki lažov, koji čak sam veruje u svoje laži i ne može u laganju da se zaustavi - rekao je Šešelj.

Bliski saradnik mitropolita Amfilohija ponovio je juče da ni Amfilohije, ni vladika Atanasije nemaju veze sa Ilićevom strankom i da je sumanuto što on nastavlja da se hvali da ima njihovu podršku.

- Ilić očigledno koristi situaciju što je mitropolit Amfilohije u Južnoj Americi i što odatle ne može javno da demantuje sve što on izjavljuje. Vladika Atanasije je veoma zauzet čovek, ne bavi se medijskim napisima i verovatno nije ni pročitao šta Ilić priča. Oni zaista nemaju nameru da se bave politikom kao savetnici, a pogotovo ne kao savetnici jednog Velje Ilića, niti je ikada bilo ikakve priče o tome - kazao je naš izvor iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

I akademik i pesnik Matija Bećković bio je zatečen i potpuno šokiran kada je pročitao šta je Ilić rekao. U izjavi za „Alo!“, Bećković je tu situaciju prokomentarisao u svom stilu.

 - Valjda će Ilić i meni uskoro reći da ću postati savetnik neke nove desnice, kada je već to rekao za novine. Stvarno se nadam tome, jer sam, iskreno, iz novina saznao za to - rekao je Bećković.

Lazanski ućutkao ustaše za sva vremena i otkrio potresne detalje iz Jasenovca. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj: Pronaći rešenje za normalan život Srba i Albanaca sa KiM u okviru sadašnjeg Ustava Srbije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA