Najnovije

DRAGOSLAV BOKAN: Nama trebao da neko kaže “car je go”! (VIDEO)

Dragoslav Bokan, srpski književnik, režiser, kolumnista i publicista, kaže da je osnivanje Jugoslavije 1918. godine jedan od najvećih srpskih poraza i početak velikih nesreća koje su zadesile srpski narod.

Dragoslav Bokan (Foto: Jutjub)

On je gostujući na produkciji “Balkan info” govorio o posledicama stvaranja Jugoslavije, manipulacijama o ulozi Srba u Drugom svetskom ratu, zločinačkom odnosu Hrvata prema Srbima, duhovnom stanju srpskog društva i odnosu prema pravoslavnoj veri i SPC.

- Hrvati nama neće da oproste ubijenog Francetića, vođu Crniu legije, a mi njima opraštamo ubistvo srpskih beba... Kao da je neko nama dao neki otrov kombinovan sa drogom i doveo nas u stanje sluđenosti, gde mi postajemo kao neki balkanski klovnovi –kaže Bokan dodajući da srpski narod mora da se uozbilji.

- Nama trebao kao u onoj bajci da neko kaže “car je go”, a u srpskom slučaju priča “car je go” je priča o jugoslovenstvu, o lažnoj odeći a u stvari o golim političarima, intelektualcima, društvenim radnicima, šefovima raznig BITEF-a, BENMUS-a, Festova… – objašnjava Bokan.

Prema njegovim rečima potrebno je veliko razumevanje sebe samih i vraćanje pravoslavni svetosavski put sa kog su Srbi skrenuli 1918. godine. 

Poruku vođe Noćnih vukova Srbima koja je iznervirala Zahreb i Sarajevo pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA