Najnovije

VUČIĆ: Znajte da mi karijera nije važna! Da kažem narodu - nećete imati izbore jer se ovi nisu spremili?

Izbori u Srbiji će biti kako Ustav i zakon nalažu, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je i zamolio taksiste da u ponedeljak ne radikalizuju svoje proteste.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić je, komentarišući ideju profesora Vladimira Goatija o odlaganju izbora za šest meseci kako bi se izbegao bojkot opozicije, upitao: "Šta, da izađem pred narod i kažem - zavodim diktaturu i posle četiri godine nećete imati izbore, jer se ovi nisu spremili?"

On je rekao da da ne želi da vlada protivustavno dok se opozicija spremi za izbore.

"LJudi štrajkuju glađu da bi izbori bili ranije, a da neko štrajkuje da bi bili kasnije, to ne razumem", kazao je Vučić.

Izbori će biti kada kažu Ustav i zakon, svake četiri godine, odnosno pet za predsedničke, rekao je Vučić i dodao da oni mogu biti samo ranije, kao vanredni izbori.

Da neko vlada bez volje naroda, dok sam na vlasti toga neće biti, rekao je Vučić i poručio da opoziciji nije stalo do osnovnih demokratskih prinicipa.

"Taksisti da ne radikalizuju proteste od ponedeljka"

On je zamolio taksiste da ne sprovode nikakvu radikalizaciju protesta od ponedeljka.

"Spremni smo da razgovaramo, da pronađemo rešenja, ali molim ih, jer to ničemu ne vodi", rekao je Vučić novinarima u Kuršumliji.

Zna se šta država može, a šta ne sme da dopusti, rekao je Vučić.

Na pitanje o primedbama opozicije o restauraciji spomenika "Pobednik", Vučić je rekao da je bio očajan kada je video kako su zub vremena i "šenlučenje" oštetili spomenik.

Kao što je neko morao da uradi Karađorđevu ulicu, Obilićev, Topličin i Kosančićev venac, ceo grad, ono što oni nisu obnavljali 12 godina, tako moramo da obnovimo i spomenik, kazao je Vučić.

On je istakao i da je noćas video upad lidera Dveri Boška Obradovića u opštinu Gornji Milanovac odakle ga je izbacio portir.

Ne razumem to što rade i iznenadili se što je neko hrabar pružio otpor, da kažem, primitivcima koji su hteli da naruže opštinu. Hvala čoveku što je štitio državnu imovinu i dostojanstvo građana Gornjeg Milanovca, poručio je on.

Govoreći o izgledima Kosova da postane član Interpola na skupštini u Čileu, Vučić je ocenio da je Priština očekivala veliku pobedu i dodao da je bilo mnogo pritisaka, posebno od dve zemlje od kojih to Srbija nije očekivala.

Srbija pobeđuje, zaključio je Vučić.

"Kada kažu nemojte s Rusima, Kinezima, kažemo - hoćemo, to je naš interes"

Predsednik Srbije je poručio da će se uvek boriti za mir, jer rat nikome nije potreban, ali da nikada nikome neće dozvoliti da ponizi Srbiju bilo kakvim rešenjem za Kosovo i Metohiju.

"Moj je posao da trpim sve pritiske i oko Kosova i Metohije, Republike Srpske i drugih važnih pitanja, ali da šta god da čujete i vidite na televiziji bilo šta, kako nam neko donosi ponižavajuća rešenja ili da nam nudi rešenja kojim se nipodaštavaju interesi Srbije, znajte da mi karijera nije važna i da ću se uvek truditi da čuvam mir", rekao je Vučić.

Rat nam nije potreban, potreban nam je mir, ali nikada nikome neću dozvoliti da ponizi Srbiju bilo kojim rešenjem, poručio je Vučić na skupu građana u Blacu.

Vučić je zahvalio građanima što su svojom podrškom obezbedili da Srbija sama odlučuje o svojim političkim potezima i interesima.

"Kada nam kažu - nemojte sa Rusima, kažemo hoćemo jer je naš interes da imamo dobre odnose. Kada kažu - nemojte sa Kinezima, hoćemo naš je interes da imamo dobre odnose sa Kinezima, naš je interes da to radimo, da širimo mrežu prijatelja, ali da nikome ne dozvolimo da ponižava Srbiju i unižava naš narod", kazao je on.

Pročitajte OVDE  kakav je to veliki šok za naprednjake.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA