Najnovije

VELIKI PREOKRET: Ruski helikopteri preuzeli američku vojnu bazu (VIDEO)

Sirijski vojni aerodrom Et-Tabka koji se nalazi u neposrednoj blizini grada Raka (sever Sirije) primio je prve letelice posle oslobođenja od strane sirijske armije. U pitanju su helikopteri iz sastava ruske vazduhoplovne grup . Ovo je preneo internet portal “Zvezda”.

Rusi sleteli na američku vojnu bazu (Foto: RIA)

Na pistu vojnog aerodroma Et-Tabka su sleteli višenamenski vojno-transportni helikopteri Mi-8 i desantno-jurišni helikopteri Mi-35. Svi helikopteri su bili naoružani, a u njihovim desantnim odsecima su se nalazili ruski komandosi.U ovom času samo letelice vertikalnog transporta su u stanju da koriste razrušenu infrastrukturu ovog aerodroma.

Pre nego što su se ovde smestili pripadnici američkog vojnog kontingenta, ova vazduhoplovna vojna baza je dugo bila u rukama terorista Islamske države (grad Raka je bio njihov glavni grad), kao i prokurdskih milicija koje su dejstvovale na ovom prostoru-prenosi internet portal RG.

U ovom momentu aerodrom se ponovo našao u rukama svojih pravih vlasnika. Ovo će u strateškom smislu omogućiti ponovo uspostavljanje vazdušnog koridora koji će povezati gradove Alepo-Raka-Deir ez Zor. Sada se do svakih od ovih gradova može stići za vreme manje od jednog časa.

Međutim, usled velike devastiranosti aerodromske infrastrukture potrebno je izvesti obimne građevinske radove da bi ova baza ponovo postala funkcionalna.

Tramp u potpunosti spreman da upotrebi vojnu silu protiv Turske! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA