Najnovije

NE SMEJU NA ASADOVU VOJSKU PA NAŠLI NOVE METE! Lov na veštice u Siriji: DŽihadisti pogubljuju civile zbog crne magije!

Snage sigurnosti pripadnika Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ) pripadnika al-Kaide pogubili su tri sirijska civila nakon što su ih optužili za crnu magiju i veštičarenje, saopćila je 28. novembra Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

DŽihadisti vode ljude na pogubljenje (Foto: jutjub)

Prema londonskoj posmatračkoj grupi, pogubljenje se desilo u blizini grada Anjara, u delu opozicije koji se nalazi u zapadnom Alepu.

"Hiraba (islamski izraz za smrtnu kaznu) kazna je primenjen na ove ljude iz više razloga, uključujući magiju, veštičarenje i jedan od njih za koji se tvrdi da je prorok", rekao je izvor upoznat sa tom problematikom SOHR-u.

SOHR je izvestio da bezbednosne snage HTŠ-a koriste mučenje da bi primorali zarobljenike da priznaju zločine koje nisu izvršili. Monitoring grupa je takođe otkrila da iza naređenja za pogubljenje stoji saudijski zapovednik terorističke grupe poznate kao Abu Azam al-Jazravi.

Ranije ove godine, teroristička grupa je pogubila mnoge civile u regionu Veliki Idlib, optužujući ih da su "špijuni" za sirijske ili ruske obaveštajne službe. U jednom incidentu, grupa je mučila opozicione aktiviste na smrt po sličnim optužbama.

HTŠ javno sledi stopama Islamske Države, koji je postao ozloglašen za pogubljenje civila. Poput ID-a, HTŠ verovatno pokušava zastrašiti i terorisati ljude iz Velikog Idliba kako bi osigurao svoju vlast.

Amerikanci prebacuju svoju vojnu tehnologiju na sirijska naftna polja! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA