Najnovije

STIGLA IH PRAVDA! Sirijske snage objavile nikad viđeni snimak: Ovako džihadisti čekaju na suđenje u svojim ćelijama! (VIDEO)

Novi video objavljen u ponedeljak pokazao je hiljade muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom grupom Islamske Države koja čeka suđenje u centralnom zatvoru Hasakah, koji kontrolišu Sirijske demokratske snage (SDF).

Uhapšeni članovi Islamske Države (Foto: Jutjub)

U nikad viđenim snimcima iz zatvora, zatočenici se vide u narandžastim kombinezonima kako sede na madracima u pretrpanim ćelijama, dok stražari SDF-a neprekidno patroliraju.

Abdu Alrahmanu, pritvoreniku iz Iraka, stražari su dozvolili da slika u svojoj ćeliji.

“Ova slika govori o zarobljeniku uma, ovde crna predstavlja tamu“, rekao je. "Ovde se želi osloboditi, ali ne može doći do ključa i potrebna mu je pomoć baš kao što sam i ja u zatvoru, a SDF mi je pomogla, dali su mi ovu opremu da slikam."

U zatvoru se, kako se izveštava, nalazi oko 5.000 pritvorenika iz 54 zemlje, od kojih su neki tinejdžeri. Središnji zatvor Al-Hasakah i drugi pritvorski objekti na severoistoku Sirije u središtu su spora između Vašingtona i njegovih evropskih saveznika, koji tek treba da nađu rešenje za procesuiranje zatvorenika iz zapadnih zemalja.

Prema Pentagonu, otprilike 10.000 osumnjičenih zatvorenika ID-a koje SDF drži u regionu, oko 8.000 je iz Iraka i Sirije. Iako je američki Stejt Department odbio da kaže koliko ih je iz Evrope, prema nekim izveštajima procenjuje se da ih ima na stotine.

Šta je ruski projekat “Bod”, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA