Najnovije

AMERIČKI AMBASADOR PODRŽAVA VUČIĆA? Entoni Godfri se oglasio povodom bojkota izbora!

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri kaže da bi eventualni bojkot izbora dela srpske opozicije lišio mnoge glasače da izraze svoje mišljenje, što, kako misli, nije produktivno.

Entoni Godfri i Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

- Mislim da to nije fer i da nije produktivno. Više bih voleo da ti ljudi, političari, imaju priliku da slobodno izraze svoje mišljenje kroz učešće u televizijskim emisijama da bi direktno predstavili glasačima šta su njihovi ciljevi za Srbiju, kako bi glasači mogli da donesu ispravnu odluku - rekao je Godfri za niški portal Južne vesti.

On je dodao da bi bilo neprikladno za američkog ambasadora ili stranu ambasadu da bude posrednik u dijalogu oko izbora, kao i da uloga međunarodne zajednice nije da nastupa kao politički akter u Srbiji.

S druge strane, kako je rekao, SAD su "zabrinute" zbog okruženja u kojem će se odvijati izbori i taj stav su, navodi, preneli i Vladi Srbije.

- Blisko sarađujemo sa misijom OEBS-a i očekujemo da će Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) poslati posmatračku misiju čim se raspišu izbori. Moje očekivanje je da će oni biti kritički nastrojeni o predizbornom okruženju - naglasio je on i dodao da "ukoliko Vlada želi da bude viđena kao legitimna, trebalo bi da osigura da izbori koji donose vlast budu fer".

Više legitimiteta koji Vlada ima, nosi i više autoriteta, zaključio je američki ambasador.

Peking teži globalnoj dominaciji! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA