Najnovije

OVO NE SLUTI NA DOBRO: Pomak zaraćenih strana, sledi nova runda!

Predstavnici Kine i SAD su se složili da naredne nedelje nastave trgovinske pregovore u Vašingtonu, pošto su pregovori u Pekingu doneli "napredak".

Ilustracija (Foto: Pablik/Pravda)

Ipak taj napreda je nedovoljan da se postigne konačan sporazum, javlja honkonški list "Saut čajna morning post", pozivajući se na neimenovani izvor.

Kineski predsednik Si Đinping prethodno se sastao sa američkim trgovinskim predstavnikom Robertom Lajtizerom i ministrom finansija Stivenom Menučinom, nakon pregovora na visokom nivou s ciljem sklapanja trgovinskog sporazuma pre isteka roka 2. marta. 

Po okončanju drugog dana pregovora, Menučin je izjavio da su pregovarači dve strane imali "produktivne sastanke", ali nije izneo detalje, prenosi agencija Rojters. 

Aktuelni trgovinski spor između dve najveće svetske ekonomije pogodio je obe zemlje, ali je uzdrmao i finansijska tržišta i pomračio perspektive rasta globalne ekonomije. 

Drugog marta ističe rok za postizanje trgovinskog dogovora. Tada bi Trampova administracija mogla da poveća tarife na uvoz kineske robe u vrednosti od 200 milijardi dolara, sa 10 na 25 odsto.

Pročitajte OVDE zašto Tramp uvodi vanredno stanje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta su se stvarno dogovorile Kina i Amerika?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA