Najnovije

LUGANSKI FRONT: Oklopno-mehanizovane jedinice Vojske LNR podižu svoju borbenu gotovost (VIDEO)

U širem rejonu grada Lugansk Vojska LNR je održala vojnu vežbu sa temom oklopno-mehanizovani bataljon u napadu. Angažovano je oko 700 vojnika sa oko 100 jedinica različite borbene tehnike.

Tenkist LNR spremni (Foto: Jutjub)

U vežbi su učestvovali osnovni borbeni tenkovi T-64BV ojačani reaktivnim oklopom koji se nalaze u naoružanju Vojske LNR. Sa njima u sadejstvu su se nalazila borbena vozila pešadije BMP-1 i BMP-2. Neposrednu vatrenu podršku ešelonima u napadu su pružale posade na dvocenim PA topovima ZU-23, kao i nekoliko baterija minobacača u kal 82/120mm. Dejstvovalo se i sa navođenim protivoklopnim raketnim sistemima “Konkurs”, koji su u proteklom periodu pokazali zavidnu efikasnost na frontu. Vežbu su prošli i novopridošli borci koji još nisu imali iskustva u borbenim dejstvima. Oficiri na terenu su zadovoljni njihovim angažovanjem i spremnosti da usvoje nova znanja.

Scenario vežbe koji je održan u rejonu grada Luganska je tako ukomponovan da je celokupna aktivnost maksimalno približena realnim borbenim situacijama.

Prema rečima komandira koji su neposredno rukovodili ovim aktivnostima vežba je ocenjena sa veoma visokom ocenom. Svi angažovani sastavi su prikazali zavidnu uvežbanost i motivisanost prilikom izvršavanja najsloženijih zadataka. Tehnika je takođe zadovoljila kriterijume koji se tiču efikasnosti i funkcionalnosti. Oficiri i vojnici su obnovili i produbili postojeća znanja, a angažovane jedinice su dodatno učvrstile svoje redove.

Gde Nemci žele da premeste ruske rakete, pogledajte OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obuka tenkista LNR

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA