Najnovije

SAD spremaju vojnu intervenciju u Venecueli (VIDEO)

SAD podstiču vojnike Venecuele na zločine, obećavajući im amnestiju za izdaju vlasti zemlje, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ilustracija (Foto: army.mil)

„Vašington ide do direktnih pretnji sankcijama venecuelanskoj vojsci koji ostaju verni zakonitoj vladi. Tj, to nije ništa drugo nego već novo viđenje koncepcije ’štapa i šargarepe’. Sa jedne strane, određuju se potencijalne kazne, dok sa druge pokazuju potencijalne nagrade“, navela je ona.

Ona je dodala da SAD rade na izradi scenarija vojne smene vlasti u Venecueli.

„Kako javljaju mediji, u pograničnom području Venecuele sa Kolumbijom, koju je nedavno posetio visoki američki vojni zvaničnik, pravi se jedinstveni komandni centar takozvane humanitarne operacije, koji je u stvari jednostvano humanitarna intervencija“, izjavila je ona. 

„Sudeći po aktivnosti američkih vojnih delegacija, koje su bukvalno preplavile region u poslednje vreme, radi se na detaljnoj izradi pitanja svestranog, logističkog osiguranja smene vlasti vojnom opcijom. Ovde nema ničeg u vezi sa demokratijom, niko ne pokušava da je vrati, ne pokušavaju da smene vlast u Venecueli“, dodala je Zaharova.  

Kalifat na Eufratu pred katastrofom! Islamska država drži još dva sela, Kurdi nadiru bez milosti. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA