Najnovije

JEL' SE PLAŠITE AMERI? Stiže moćno pojačanje ruskoj mornarici! Sedam novih ratnih brodova, i to nije sve!

Brodograditelji planiraju da predaju sedam novih ratnih brodova, uključujući četiri podmornice, i sedam popravljenih plovila ruskoj mornarici 2019. godine, izjavio je u utorak ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ruski ratni brodovi (Foto: RIA Novosti)

- Godine 2019., program brodogradnje preduzeća integrisanih u Ujedinjenu brodogradilišnu korporaciju (UBK) predviđa izgradnju sedam ratnih brodova, uključujući tri podmornice na nuklearni pogon i jednu dizel-električnu podmornicu, i završetak popravke sedam ratnih brodova i plovila - rekao je šef odbrane na sastanku sa brodograditeljima u Severodvinsku.

- Završetak izgradnje i porinuće nuklearnih podmornica “Knez Vladimir” i “Kazan” su prioritetni zadaci za Ujedinjenu brodogradilišnu korporaciju, Sevmaš i neke dizajnerske kompanije. Po nalogu vrhovnog komandanta, celi posao mora biti završen ove godine – rekao je Šojgu.

Kako je istakao ministar odbrane, "ovi brodovi će definisati buduće izglede naše podvodne flote i pomoći će da se poveća ruski odbrambeni potencijal i ojačaju njegove pozicije na svetskim okeanima."

- Danas ćemo razgovarati o pitanjima vezanim za isporuku ovih podmornica i popravku teške krstarice na nuklearni pogon “Admirala Nakimova” - rekao je on.

Probudila se IRA. Preuzeli su odgovornost za postavljanje bombi u Glazgovu i Londonu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruska mornarica 2019. godine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA