Najnovije

NEPOBEDIVA RUSKA LETEĆA TVRĐAVA DOBIJA MOĆNU NADOGRADNJU: Tu-22M3 postaje još ubitačniji! (VIDEO)

Avionska kompanija "Tupoljev" (deo korporacije "United Aircraft Corporation") predala je na novu nadogradnju strateški bombarder Tu-22M3 ruskim vazduhoplovnim snagama, izvestio je službenik zadušen za medije u kompaniji "Tupoljev".

Tu-22M3 i suhoj (Foto: Jutjub)

- Aviokompanija Tupoljev koja je integrisana u “United Aircraft Corporation” najavljuje prebacivanje bombardera Tu-22M3 na nadogradnju ruskim vazduhoplovnim snagama nakon izmena u okviru usluga - navodi se u saopštenju kompanije.

Bombarder je podvrgnut nekim modifikacijama u Kazanskom vazduhoplovnom postrojenju (ogranak kompanije Tupoljev), navodi se u saopštenju.

- Sva terenska ispitivanja uspešno su obavljena na avionu u stanici vazduhoplovnog pogona u Kazanu. Nakon predaje kupcu, avion je izvršio let do baze – navodi se u saopštenju.

Bombarder Tu-22M3 sa četvoročlanom posadom određen je za gađanje ciljeva u stratešku dubinu neprijateljske teritorije. Bombarder može da razvije maksimalnu brzinu od 2.300 km na sat i ima operativni domet od 7.000 km.

Bombarderi će biti modernizovani u okviru projekta Tu-22M3 za nabavku novih projektila dugog dometa. Kako je rekao jedan izvor iz ministarstva odbrane, Tu-22M3 će se koristiti za testiranje ruskog hipersoničnog oružja. Bombarder će moći da nosi nekoliko hipersoničnih raketa.

Sirijska Četvrta divizija udarila žestoko na džihadiste u Idlibu i Hami. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Posada ruskog strateškog bombardera Tu-22 M3

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA