Najnovije

STERN: Ruska raketa Cirkon iz međunarodnih voda Atlantika za pet minuta stiže do Pentagona! (VIDEO)

Hipersonična raketa morskog baziranja Cirkon mnogo je brža nego što su procenjivali zapadni vojni eksperti – objavio je nemački list Stern.

Cirkon (Foto: Ria)

U tekstu čiji je autor Gernot Kramper ukazuje se:

„Zapadni eksperti su pretpostavljali da se radi o brzini koja neće premašivati 6.000 kilometara na sat. A s obzirom na to da Cirkon može da leti brzinom 11.000 kilometara na sat, jasno je da mu je dovoljno pet minuta da stigne do Pentagona i da ga uništi“.

Kramper posebno upozorava: „Ta raketa je u svemu bolja od očekivanja. Ima domet od 1000 kilometara što njeno presretanje čini nemogućim. Takvim raketama se efikasno mogu suprotstavljati samo elektronski sistemi PVO  i laseri“.

Vladimir Putin je 20. februara – u nastupu pred Federalnom skupštinom – naveo da je Cirkon devet puta brži od zvuka i da ima domet veći od 1000 kilometara. Nije precizirao – koliko veći.

Rusija će njime naoružati svoje ratne brodove i podmornice.

Ruski admiral Vsevolod Hmirov, koji više nije u aktivnoj službi ali je aktivan kao doktor tehničkih nauka, ocenio je da rakete Cirkon „garantovano za pet minuta stižu do ciljeva udaljenih 500 kilometara od (američke) obale“.

Hmirov je imao u vidu da bi ih ruske podmornice ili brodovi lansirali iz međunarodnih voda Atlantika ili Pacifika – sa udaljenosti od 500 ili 600 kilometara.

NJegova `matematika` je shvatljiva: 500+500=1000, a Cirkon ima domet preko 1000 kilometara…

Pročitajte OVDE šta se to Amerima nikako neće svideti.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA