Najnovije

BOSNA I HERCEGOVINA DIŽE ZID NA GRANICI SA SRBIJOM: Dovode i mađarske graničare

Ministarstvo bezbednosti BiH planira da na granicu BiH prema Srbiji i Crnoj Gori dovede mađarske graničare kako bi pojačalo kontrolu i sprečilo očekivani novi talas migranata.

Mađarski graničari (Foto: Jutjub)

To je za Glas Srpske rekao ministar bezbednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić, koji je kazao i da je od mađarskih zvaničnika dobio ponudu da pošalju stotinu graničara kako bi svojim iskustvom pomogli u kontroli granice na migrantskoj ruti.

On kaže da bi na sastanku sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom trebalo da dobije preciznije informacije o eventualnom angažovanju mađarskih graničara.

"Eventualni angažman bi trebalo da bude preciziran bilateralnim sporazumom između Mađarske i BiH. Ministarstvo bezbednosti će pripremiti taj sporazum i uputiti ga Predsedništvu BiH na odlučivanje. Ukoliko Predsedništvo BiH to odbori, možemo očekivati Mađare na granici", rekao je Mektić.

Prema njegovim rečima mađarski graničari neće imati ovlašćenja Granične policije BiH, niti oružje, već će praktično vršiti monitoring kontrole državne granice, dodajući da bi i takav njihov angažman sigurno doprineo boljoj kontroli granice i sprečio migrante u ilegalnom prelasku.

Glas Srpske prenosi i da je Mađarska spremna da BiH donira žicu i stubove pa čak i da plati postavljanje te opreme na granici.

Kako Crna Gora rasprodaje vojne brodove, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mađarski graničari

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA