Najnovije

KONVOJ SIRIJSKE VOJSKE MISTERIOZNO NESTAO! Od vojnika, ni traga, ni glasa!

Po drugi put ovog meseca, konvoj Sirijske arapske vojske (SAA) je nestao duž puta Palmira-Deir ez Zor. Prema izveštaju iz istočnog Homsa, komanda Sirijske arapske vojske u Palmiri je izgubila kontakt sa konvojem nakon što je napustio spomenuti grad.

Konvoj sirijske vojske (Foto: Jutjub)

Sirijska vojska poslala je poteru da saznaju šta se dogodilo sa konvojem; međutim, nisu mogli pronaći tragove vozila niti vojnika.

Vojni izvor je saopštio danas popodne da Vrhovna komanda sirijske vojske veruje da je konvoj upao u zasedu Islamske države. Islamska država je u poslednja dva meseca sprovodila zasede na sirijska vojna vozila; što je rezultiralo smrću i zarobljavanjem nekoliko sirijskih vojnika.

Kao odgovor na ove zasede, sirijska vojska je poslala pojačanje na ovaj front; međutim, oni nisu u mogućnosti da se izbore sa noćnim zasedama od strane terorista Islamske države za koje se veruje da se kriju u pećinama Badija al-Šama.

Otkako su izgubili svoju teritoriju u centralnoj i istočnoj Siriji, Islamska država je promenila način borbe od pokušaja da osvaja i širi teritorije do toga da vodi gerilske napade po sistemu “udri i beži”.

Vojska je uhapsila predsednika Sudana. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijske vladine snage u borbama na jugu zemlje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA