Najnovije

PVO DNR PROTIV UKRAJINSKIH DRONOVA: Zašto Kijev ne šalje avione na Donbas? (VIDEO)

Posle državnog prevrata u Kijevu i početkom rata u Donbasu, ukrajinske snage su na istoku nzemlje koristile svo raspoloživo naoružanje, uključujući i avijaciju.

DNR protiv dronova (Foto: RIA Novosti)

Početkom rata, stanovnici Donbasa – rudari, radnici, biznismeni i pripadnici ostalih slojeva društva, počeli su da se obučavaju u rukovanju raznim vrstama naoružanja, uključujući PVO oruđa i raketne sisteme za borbu protiv ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Tokom žestokih borbi u Donbasu, mnoga PVO oruđa i rakete su zaplenjeni od strane ustanika, i danas ih koristi Narodna milicija DNR. Kako oni kažu, ukrajinska vojska je odustala od slanja svojih pilota na operacije u toj regiji zbog dobre obučenosti raketnih jedinica NM DNR. Kijev čak tvrdi da je Moskva dostavila PVO opremu i naoružanje ustanicima u Donbasu, što Kremlj kategorički poriče.

U NM DNR kažu da su Oružane snage Ukrajine počele da primenjuju taktiku Islamske države, tako što su na pozicije oružanih snaga DNR slali dronove sa bombama i drugim eksplozivnim sredstvima, koji su inače zabranjeni prema mirovnim dogovorima iz Minska.

Mnogi od tih dronova su postali trofeji PVO jedinica NM DNR.

Kako je ruska avijacija bombardovala teroriste u Idlibu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

zvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA