Najnovije

AMERI NAPRAVILI NOSAČ-AVION ZA LANSIRANJE RAKETA U KOSMOS: Prvi probni let protekao bez greške! (VIDEO)

Sa dvostrukim trupom i krilima veličine fudbalskog terena, ogromni „Stratolanč“ avion je dizajniran da lakše i jeftinije lansira raketu u kosmos, nego tradicionalne lansirne rampe.

Ogromni "Stratolanč" (Foto: Jutjub)

Izgrađen od strane kompanije "Skejld kompozits" iz Kalifornije, ogromni avion je dizajniran da prevozi rakete i razne tipove letelica u orbitu. U petak je uspešno završio svoj prvi probni let, tokom kojeg je leteo dva i po sata iznad kalifornijske pustinje Mohave bez problema.

Avion može da ponese do tri "Pegasus" rakete pre nego što ih ispusti prema kosmosu sa 10.670 metara iznad zemlje, navodi se u saopštenju kompanije. Da bi izvšrio ovaj zadatak, avion je opremljen sa šest motora, duplim trupom i krilima dužim od američkog fudbalskog terena, što ga čini najvećim avionom ikada napravljenim u odnosu na raspon krila.

Avion je namenjen za olakšavanje i jeftinije lansiranje letelica u kosmos jer može poleteti i sa "desetina američkih pisti", kao i uštedeti gorivo leteći iznad oluja i drugih loših vremenskih uslova.

Rusi uništavaju teroriste, oni uzvratili po civilima u Alepu! Više od 20 ljudi stradalo! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA