Najnovije

PAKISTAN IMA MOĆNO ORUŽJE! Na ovome će im svi pozavideti, testovi odrađeni u Arapskom moru! (VIDEO)

Pakistanska mornarica je uspešno testirala ispaljenu protivbrodsku krstareću raketu u Arapskom moru u utorak.

Protivbrodska krstareća raketa (Foto: Jutjub)

- Raketa je pogodila svoj cilj na kopnu, što označava impresivne mogućnosti raketnog sistema. Uspešno lansiranje oružja na živo još jednom je pokazalo kredibilnu vatrenu moć Pakistanske mornarice i besprekoran nivo indigenizacije u visokotehnološkom naoružanju koje je postigla pakistanska odbrambena industrija - navodi se u izjavi.

Zamenik šefa mornaričkog osoblja, viceadmiral Kalem Šaukat, bio je svedok pucanjave na brod u Pakistanu. Usred tenzija u Indiji, viceadmiral Šaukat je potvrdio odlučnost Pakistanske mornarice da osigura kredibilnu odbranu mornarice i po svaku cenu zaštiti nacionalne pomorske interese.

Pakistanska mornarica nije navela letelicu brzog napada za testiranje krstarećih raketa protiv kopnenih napada. Pakistan je razvio protiv-brodsku raketu baziranu na “Babur 1B” (koja je takođe označena kao Hatf VII), koja je poslednji test ispaljen u aprilu 2018. godine.

Od 2016. godine, Pakistan je testirao izvestan broj novih dalekosežnih krstarećih raketa (ASCM), od kojih su najpoznatiji ASCM, “Harba dual-ASCM” i krstareći projektili za kopneni napad (LACM), i “Babur 1B” i “Babur Veržn 2 dual ASCM / LACM”.

“Babur Vepon Sistem-1 (B)” sadrži naprednu aerodinamiku i avioniku koja može pogoditi mete na kopnu i moru sa visokim stepenom tačnosti i ima domet od 700 kilometara. Reč je o raketama koje se lako spuštaju na terenu, a imaju i neke prikrivene karakteristike i mogu nositi različite vrste bojevih glava.

Rusi imaju najbolji tenk na svetu?! Ovako nešto još nije viđeno! Pročitajte OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA