Najnovije

NAPADNUT VELIKI SIRIJSKI GRAD! Mrtvih i ranjenih na sve strane! DŽihadisti udarili žestoko, ali osveta SAA je još žešća! (VIDEO)

DŽihadisti su ispalili nekoliko raketa prema gradu Masijafu u zapadnoj oblasti provincije Hama. DŽihadisti u severozapadnoj Hami navodno su ispalili nekoliko raketa na Masijaf, ubivši najmanje sedam civila i ranivši još 16 drugih. Ranjeni civili su prebačeni u Nacionalnu bolnicu u Masijafu.

Napad džihadista na Masijaf (Foto: Jutjub)

Ovaj napad džihadista dolazi samo nekoliko sati nakon što je Sirijska arapska vojska (SAA) sprečila pokušaj infiltracije Hadžat Tahrir al-Šama na osi Hama-Idlib. Izvor iz Sirijske arapske vojske rekao je da će ruske i sirijske vazduhoplovne snage verovatno započeti osvetničke napade kao odgovor na napad džihadista.

DŽihadisti su pogodili bolnicu u Masijafu u zapadnoj Hami, 2 medicinske sestre su ubijene

DŽihadisti su gađali veliki grad koji se nalazi u zapadnoj Hami, uključujući nekoliko lokacija unutar ovog vladinog uporišta. Prema izvoru iz Masijafa, napad je rezultirao smrću najmanje sedam osoba, uključujući i dve medicinske sestre. Dve medicinske sestre su ubijene u Nacionalnoj bolnici Masijaf, koja je bila meta džihadista u pokrajini Idlib.

Sirijska arapska vojska odgovorila je na ovaj napad ispaljujući nekoliko raketa na Idlib, pogodivši brojne gradove u istočnom, južnom i zapadnom delu provincije. Ukupan broj žrtava u napadu sirijske vojske još uvek je nepoznat; međutim, opozicioni aktivisti kažu da je jedan projektil pogodio pijacu u Sarakibu.

Ovi napadi na severozapadnu Siriju traju već nekoliko meseci, uprkos Sporazumu iz Sočija, koji poziva sve strane da se izbegnu neprijateljstva unutar demilitarizovane zone dužine 20 kilometara.

Sirijska vojska je pokrenula masovni napad na Idlib kao odmazdu za džihadistički napad na Masijaf

Sirijska arapska vojska (SAA) pokrenula je masovni napad na pokrajinu Idlib danas popodne nakon raketnih napada džihadista na vladino uporište Masijaf.

Na čelu sa Tigrovima, Sirijska arapska vojska ispalila je veliki baraž raketa “zemlja-zemlja” prema gradovima džihadista Najrab, Sarakib, Kafr Nabl, Kuvain, Marat al-Numan, Kafr Brouma i Marat Harme u pokrajini Idlib. Prema vojnom izvoru u blizini linija fronta u severozapadnoj Siriji, Sirijska arapska vojska je izvršila taj raketni napad kao odgovor na napade na Masijaf.

Amerikanci našli način kako da se približe Kini. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zamak Masiaf u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA