Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA SKORO POTPUNO RAZBIJENA U CENTRALNOM DELU ZEMLJE: Palmira je ozbiljno ugrožena, džihadisti ID se zbijaju redove!

Sirijska arapska vojska (SAA) nedavno je svoju pažnju usmerila na front Idliba u severozapadnoj Siriji, uprkos tekućim problemima s kojima se suočavaju na međunarodnom autoputu u središnjem delu zemlje.

Islamska država (Foto: Jutjub)

Ranije ove sedmice, vojnici Sirijske arapske vojske ponovo su napadnuti od terorista Islamske države koji su se skrivali u jednoj od nekoliko pećina u regiji Badija al-Šam u istočnom Homsu.

Prema izveštaju sa centralnog fronta Sirije, teroristi Islamske države napali su zasedu kamiona koji su prevozili više vojnika sirijske vojske u regiju Badija al-Šam; što je rezultiralo ubijanjem vojnog osoblja. Islamska država je kasnije objavila fotografije zasede u regiji Badija al-Šam; a kasnije i kamion koji je potpuno uništen.

Islamska država nedavno je uništila pozicije Sirijske arapske vojske u centralnoj Siriji, ali do sada ne postoji planirana operacija za čišćenje ovog područja. Izvor iz sirijske vojske izjavio je da je situacija u centralnoj Siriji vrlo teška zbog obilja pećina koje zahtevaju veliki broj vojnika za čišćenje.

Islamska država je već pokazala da poseduje sposobnost da pokrene ofanzivu iz ovog područja i čini se da sada gledaju da napadnu i ponovo osvoje istorijski grad Palmiru (Tadmur), koji su osvajali već u dva navrata.

Turska vojska napala Alep. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA