Najnovije

PRIZOR - DA SE NAJEŽIŠ! Hamas ispaljuje rakete, one preleću Izraelce koji sa terasa posmatraju nemili događaj, a onda vrisak! (VIDEO)

Kao što je poznato, palestinski militantni pokret Hamas ispalio je čak 90 raketa na teritoriju Izraela. Smatra se da su Izraelske odbrambene snage oborile samo 10, ali to još uvek nije potvrđena informacija.

Hamasove rakete lete prema Izraelu (Foto: Jutjub)

Raketni napad Hamasa na teritoriju Izraela počeo je u ranim jutarnjim satima. Sve vreme, tokom prepodnevnih sati oglašavale su se sirene za napad. Izraelske snage su aktivirale “Gvozdenu kupolu” i uspele da obore neke od projektila koji su ispaljeni iz pojasa Gaze. Za sada nema informacija o broju ranjenih ili stradalih civila i bezbednosnih snaga na izraelskoj strani.

Međutim, izraelske snage su pokrenule napad na Hamasove položaje i položaje Islamskog džihada u Gazi. Gađano je na desetine objekata, ubijeno petoro Palestinaca, a ranjeno još nekoliko pripadnika dva palestinska pokreta.

Prethodno je u petak tokom “Velikog marša za povratak” ubijeno troje Palestinaca, a 82 ranjeno. Snajperisti Hamasa su tokom protesta pogodili dvojicu izraelskih snajperista, koji su potom teško ranjeni prebačeni u bolnicu.

Danas je iznad jevrejskog kibuca (naselja) Magen zabeležen trenutak kako Hamasove rakete preleću naselje na putu da padnu na teritoriju Izraela. Međutim, izraelske snage su ih oborile i samim tim sprečile haos koji je mogao da nastane.

Hamas ispalio preko 90 raketa na Izrael. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA