Najnovije

INICIJATIVA ZBOG PROVOKACIJA ŠIPTARA IZ BORČE: Doneti Zakon o zabrani antisrbizama

- Slučaj „albanske pekare u Borči“ pokazao je da je u Srbiji veoma lako napraviti maligni politički incident i time otvoriti potencijalno ozbiljne političke probleme. Razlog je u nepostojanju državnog imunog sistema sposobnog da brzo i efikasno reaguje, pa se onda stvari vrlo brzo prebacuju na polje politike, a tu ima svakakvog sveta uglavnom  maksimalno pogodnog za manipulaciju - saopštava Narodni slobodarski pokret.

Protest u Borči (Foto: Jutjub)

Slobodari navode da se Srbi u Srbiji već jako dugo osećaju kao građani drugog reda jer smo svakodnevno izloženi brojnim primerima nipodaštavanja i vređanja nacionalnog identiteta.

- Primeri antisrbizma su sveprisutni u našoj državi. Od simbola „Velike Albanije“, ustaških simbola, veličanja muslimanskih fašista, propagiranja Velike Mađarske i td. Poseban problem je taj što je vlast sve vreme pokazivala ignorantski odnos čak i u slučajevima kada je crno na belo imala prijave o veličanju nacizma, a koje su odbacivane sa stavom da je bolje ne izazivati veće probleme – navodi NSP.

Oni smatraju da je jedino razumno i racionalno rešenje doneti Zakon o zabrani antisrbizama i onda po tom zakonu brzo i efikasno kažnjavati svakoga ko propagira bilo koju mračnu i rušilačku ideologiju.

- Da postoji takav zakon ne bi postojao „slučaj pekare u Borči“ jer bi izgrednik koji je pokazivao simbol fašističke tvorevine „Velike Albanije“ bio kažnjen na način na koji se kažnjavaju izgrednici koji npr. u Nemačkoj pokazuju simbole nacizma ili oni koji bilo gde u svetu propagiraju antisemitizam. Bez sistemskog pristupa vođenju države dobija se široko polje za delovanje raznih ekstremista, a to svakako ne može biti u nacionalnom i državnom interesu. Mi Slobodari stoga pozivamo vlast da konačno počne da se ponaša državotvorno i da odnose u društvu i državi reguliše zakonima, a ne medijima – naovde slobodari.

Pročitajte OVDE šta je Dejan Berić rekao novo o Ukrajini.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA