Najnovije

CRKVENA ZVONA ODJEKUJU U GRADOVIMA SEVERNE HAME: Sirijski narod slavi veliku pobedu nad džihadistima, turska vojska beži! (MAPA/VIDEO)

Sirijska vojska je napravila veliki pomak u poslednja tri dana. Oslobođeni su strateški gradovi u severnoj Hami: Kalat al Madik, Kafr Nabuda i još mnogo manjih naselja i sela. Ovo je velika pobeda sirijskih snaga nad džihadistima Hadžat Tahrir al Šama i DŽaiš al Ize, ali i nad pobunjeničkim militantnim frakcijama NLF-a.

Sirijski raketni sistem dejstvuje po položajima džihadista u severnoj Hami (Foto: Jutjub)

Sirijska vojska je uspela ne samo da oslobodi veliku teritoriju, već i da donese miran san za stanovnike hrišćanskih gradova u severnoj Hami, koji su bili redovna meta artiljerijskih napada džihadista.

Kako vojni izvori iz ovog dela Sirije javljaju, turske vojne snage su u povlačenju, što dodatno uvećava slavlje naroda i sirijske vojske.

Oslobođena područja severne Hame (Mapa: syria.liveuamap)

Pored kopnenog napredovanja, sirijska vojska je imala snažnu podršku ruske avijacije, koja im je dala snažan vetar u leđa.

Pobeda je proslavljena oglašavanjem crkvenih zvona sa tornjeva širom severne Hame. Radost je prisutna i u redovima sirijskih oružanih snaga. Najveće je slavlje na ulicama pravoslavne Sukajlabije.

Kako vojni izvor javlja, sirijska vojska je zarobila veliki broj terorista, među kojima i veliki broj stranih boraca. Ubijen je veliki broj militanata, a mnogo ih je i ranjeno.

Putin jedino pred OVOM ženom saginje glavu. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA