Najnovije

JOŠ JEDNA TRAMPOVA POBEGULJA! Radio protiv Madura, a sada je sa svojim pajtosima u nebranom grožđu - nema mu spasa!

Venecuelanska konstitutivna narodna skupština uklonila je ranije parlamentarni imunitet za sedam opozicionih poslanika koji su učestvovali u nedavnom neuspelom puču u zemlji. Edgar Hose Zambrano, Luis Florido, Henri Ramos Alup, Ričard Blanko, Marianela Lopez, Simon Kalcadila i Ameriko de Grasija izgubili su imunitet.

Haos u Venecueli (Foto: Jutjub)

Tužilaštvo ih tereti za veleizdaju, javnu zaveru za kršenje zakona, podsticanje građanskog ustanka i uzurpaciju moći, pored ostalih zločina. Prema Rojtersu, Ameriko de Grasija ušao je u četvrtak u italijansku ambasadu u Karakasu.

Venecuelu potresaju nemiri od januara kada je venecuelanski lider opozicije Huan Gvaido proglasio sebe privremenim predsednikom zemlje i kada su ga Sjedinjene Države i desetine drugih država priznale.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro, priznat od strane Kine i Rusije među brojnim drugim zemljama, optužio je SAD da pokušavaju da svrgnu njegovu vladu i dovedu Gvaida kako bi mogli slobodno da kradu prirodne resurse Venecuele.

Guaido je 30. aprila apelovao na venecuelanske civile i vojnike da izađu na ulice i pomognu da se ukine ustavno izabrani Maduro. Maduro je odgovorio da su komandanti svih regiona i zona odbrane potvrdili punu lojalnost narodu, ustavu i domovini.

Pokušaj državnog udara postao je nasilan i rezultirao je ranjavanjem oko 240 ljudi, saopšteno je iz Kancelarije visokog komesara UN za ljudska prava.

Potpuna dominacija Asadovih elitnih formacija u severnoj Hami. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA