Najnovije

OSNOVAN ODBOR SRPSKE DESNICE NA NOVOM BEOGRADU: Izabrani su predsednik i rukovodstvo (FOTO)

Pred dve stotine novobeograđana održana je osnivačka skupština Opštinskog odbora Srpske desnice na Novom Beogradu.

Miša Vacić, lider Srpske desnice (Foto: Srpska desnica/Fejsbuk)

Pre početka skupštine, prikazan je film “Miša” koji govori o nacionalnoj borbi predsednika Srpske desnice Miše Vacića, koji je rođen i odrastao na Novim Beogradu te mu je posebno, kako je istakao, bilo drago što su mu njegovi sugrađani dali podršku u ovako velikom broju. Osnivačkoj skupštini prisustvovali su članovi predsedništva Srpske desnice, kao i posebni gosti – proslavljeni generali Milenko Karišik i Dragan Kijac.

Za predsednika jednoglasno je izglasan Srđan Škipina, a takođe je odabrano i ostalo rukovodstvo odbora. Škipina se pozdravljajući prisutne osvrnuo na jačanje nacionalnih organizacija u Evropi, podsećajući da je upravo desnica u Španiji osvojila 12 odsto, što jeste cilj i Srpskoj desnici.

Nakon Škipine, Branislav Puhalo predsednik Saveta za bezbednost je rekao da je današnja brojnost na osnivačkoj skupštini dokaz da ljudi u politici Srpske desnice prepoznaju iskrenu borbu, ali pre svega u njenom lideru Miši Vaciću koji je dokazani roduljub i patriota.

- Vacić u mnogome podseća na generala Mladića, svojom neiscrpnom energijom, željom za borbom i pobedom, pravičnošću - istakao je Puhalo.

Vacić se zahvalio svim rodoljubima okupljenim na Novom Beogradu, podvlačeći da srpski nacionalisti konačno imaju svoju opciju za koju mogu da glasaju.

- Veliki broj okupljenih, danas, na konstituisanju odbora potvrđuje nedvosmisleno da je Srpska desnica snaga koja će na sledećim izborima samostalno preći cenzus. Uveren sam da je naša ideja prepoznata kod svih srpskih nacionalista i rodoljuba, i da ćemo uvesti patriotizam u institucije, što nam i jeste cilj - rekao je predsednik Srpske desnice Miša Vacić, posebno se zahvaljujući predstavnicima boračkih i veteranskih organizacija, kao i aktivnim i penzionisanim vojnim licima čija je podrška od izuzetnog značaja za budući razvoj Srpske desnice.

Ković odbrusio Vučiću zbog pretnji o Kosovu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA