Najnovije

VELIČANSTVENA VOJNA PARADA U MOSKVI: Ovako se obeležava Dan pobede (VIDEO)

U Moskvi je danas održana vojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom. Kako je ranije najavljeno, u paradi na Crvenom trgu učestvovalo je više od 13 hiljada vojnika i 132 jedinice tehnike, kao i 74 aviona i helikoptera.

Sergeju Šojgu sa vojnicima (Foto: Jutjub)

Ove godine pešadijsku kolonu činilo je 35 paradnih četa, sastavljenih od oficira, narednika i vojnika formacija i vojnih jedinica, studenata i kadeta vojnih škola, učenika vojnih škola, kadetskih korpusa i pripadnika ruskog pokreta „Mlada armija“, kao i predstavnici drugih bezbednosnih agencija.

Po tradiciji na čelu kolone se naša legendarni tenk T-34-85 kojeg su pratilaborbena vozila — četiri “Tigra-M“, tri „Tigra-M“, tri „Korneta-D1“ i tri „Tajfuna-K 4h4“.

Pored centralnog dela svečanosti, u 30 moskovskih parkova, a takođe i na trgovima i ulicama ruske prestonice, održane su brojne manifestacije: koncerti, izložbe, radionice. Na scenama će nastupiti plesači, muzičari i glumci. 

U bioskopima pod otvorenim emitovani su ratni filmovi, a tradicionalno radr i poljske kuhinje. Ulaz u vojne muzeje je za sve zainteresovane danas slobodan.

Američki general preti Rusiji nuklearnim bombama, više saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA