Najnovije

Srpska Desnica osnovala odbor u Medveđi

Uoči najvećeg srpskog nacionalnog praznika Vidovdana, Srpska Desnica je pred 90 članova iz Medveđe,  konstituisala odbor. Jednoglasno je izabran predsednik Dejan Simić, kao i najuže rukovodstvo, koje će u budućnosti voditi odbor.

Srpska desnica (Foto: Srpska desnica)

Izbornoj skupštini, kao gosti, su prisustvovali Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, Gojko Ivanović, predsednik Grupe građana „Za Gornju Jablanicu“, kao i rođena sestra, pokojnog Slobodana Draškovića, legendarnog predsednika opštine.
Povodom alarmantne situacije na Kosmetu, pre skupštine je jasno poručeno "Obezbedite hranu za Srbe na Kosovu i Metohiji ili ćemo se sami organizovati i pronaći alternativni način!"

Novoizabrani predsednik Dejan Simić dao je podršku predsedniku Miši Vaciću i stavio celokupan odbor iz Medveđe na raspolaganje.

„Kao što smo mi danas jedinstveni prilikom osnivanja odbora, tako moramo biti jedinstveni i u odbrani Kosova i Metohije.“  
Simić je u svom govoru izneo i lokalni akcioni plan za poboljšanje uslova životu u Medveđi, sa akcentom na povećanje nataliteta, što podrazumeva bolje uslove za trudnice, porodilje i porodice sa više dece, kao i deo koji se tiče ekonomskog statusa, a sve u skladu sa programom Srspke Desnice.  

Potom se obratio i Aleksandar Zdravković, generalni sekratar, koji je poručio da je Srpska Desnica u proteklom periodu formirala odbore duž administrativne linije, kao i da je Srpska Desnica jedina politička snaga na Kosovu i Metohiji pored Srpske liste.

Na samom kraju, Miša Vacić, predsednik Srpske desnice zahvaljujući se svima na poverenju, rekao je da Srpska Desnica nedvosmisleno u svom programu ističe da je Kosovo i Metohija nerazdvojni deo Srbije, i da će tako ostati.
„Srspka Desnica je uvek uz svoj narod, i ukoliko bude potrebno, spremni ćemo braniti našu teritoriju, naš Kosmet. Danas braćo i sestre, moramo biti složni, moramo ostaviti po strani sva neslaganja. Vaš kraj, šiptarski teroristi nazivaju istočno Kosovo, upotrebaljavaju izraz Preševska dolina, žele da ga pripoje lažnoj državi Kosovo. Ja vam obećavam da se to nikada neće dogoditi. Da Srpska Desnica i ja to nikada nećemo dozvoliti.“, poručio je Vacić, nakon čega je pozdravljen gromoglasnim aplazuom.

„U redovima Srpske Desnice se nalaze istaknuti borci i veterani koji su branili Kosovo i Metohiju. Dva junaka su juče izabrana da vode odbore u Bojniku i Lebanu. Obećavam vam danas, pred sutrašnji Vidovdan, da ću kakav god problem da imate, zajedno sa svojim ljudima ću doći da ga zajedno rešimo. Večeras, poput Kosovskih junaka, se svi zavetujemo da će Medveđa ostati Srbija, da će Kosovo i Metohija zauvek ostati Srbija. Srpska Desnica je uvek uz svoj narod.“

Vacićevo upozorenje Šiptarima pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA