Najnovije

SUKOB JE TRAJAO SATIMA: Velika grupa džihadista je došla iz pustinje i krenula pravo na grad! Evo ko je pretrpeo veće gubitke!

Borci ID-a pokrenuli su masovni napad na nekoliko pozicija Sirijske arapske vojske (SAA) zapadno od grada al-Majadina na jugu Deir Ezora.

Borci "Islamske države" (Foto: jutjub)

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) izvestila je da je poginulo osam sirijskih pripadnika službe, a dvadeset tri su povređena u napadu. Teroristička grupa je takođe izgubila četiri borca.

"Sukobi između dve strane trajali su satima, borbeni avioni su pomogli da se napad odbije izvođenjem vazdušnih napada a ovaj intenzivan raketni udar prisilio je grupu “Islamske države” da se na kraju povuče", navodi se u izveštaju nadzorne grupe.

Uprkos pretrpljenim žrtvama, SAA je bila u stanju da odbije napad, sprečavajući terorističku grupu da ponovo uspostavi uporište u dolini reke Eufrat.

Neuspeli napad je najverovatnije pokrenut iz pustinje Homs, koja leži između zapadnog Deir Ezora i istočnog Homsa. Stotine boraca i komandanata ID-a navodno se skrivaju tamo.

Ratno stanje u Siriji, 28. jula 2019. godine (Foto: southfront. org)

Pogledajte OVDE uznemirujući video kako Huti raznose neprijateljska vozila.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA