Najnovije

IRANSKI GENERAL IMA ODGOVOR NA NASILJE: Ukrašćemo i mi britanski tanker!

Iran bi trebalo da zapleni britanski naftni tanker ukoliko ta zemlja odmah ne oslobodi iranski tanker, koji je ranije ove nedelje zadržan kod Gibraltara, smatra general-major Revolucionarne garde Mohsen Rezai.

Mohsen Rezai (Foto: Jutjub)

"Ako Britanija ne oslobodi iranski naftni tanker, dužnost je vlasti da zaplene britanski naftni tanker", naveo je Rezai na svom nalogu na Tviteru, a prenosi Rojters.

On je dodao da Iran u proteklih 40 godina nikada nije inicirao razvoj neprijateljstava u bilo kakvim sukobima, ali je istakao i da Iran nikada nije oklevao da odgovori na nasilje.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi ranije je rekao da je ta zemlja pozvala ambasadora Velike Britanije u Teheranu da obrazloži "ilegalno oduzimanje" iranskog naftnog tankera u Gibraltaru.

Gibraltar, prekomorska britanska teritorija, u četvrtak je zadržao supertanker Grejs 1 zbog sumnje da nosi sirovu naftu za Siriju, kršeći sankcije Evropske unije protiv te zemlje.

Vlada Gibraltara navela je u saopštenju da ima osnova za sumnju da je tanker prevozio sirovu naftu ka rafineriji Banjas u Siriji, koja je u vlasništvu osobe koja je pod sankcijama EU.

Pročitajte OVDE kako su Britanci zarobili iranski tanker.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA