Najnovije

ŠUTANOVAC: Evo o čemu mašta Diković! (VIDEO)

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je u Danu uživo da rezultat bojkota parlamenta od strane opozicije "nije kvalitetan u onoj meri u kojoj se očekivalo da će biti".

Dragan Šutanovac (Foto: Jutjub)

"Svrsishodnije bi bilo da su protesti u toku, a da opozicija kroz parlament promoviše proteste, zakonske predloge i kritikuje rad vlade. Ovako je jedan deo opozicije postao potpuno nevidljiv", smatra Šutanovac.

Prema njegovim rečima, problem je što građani "nemaju jasnu viziju koju politiku opozicija nudi odnosno šta bi se u Srbiji dešavalo dan nakon smene ove nakaradne vlasti".

"Suština političkih partija je da se ponudi jasna politika, smatram da bi morali da se definišu i centar levo i centar desno politike koje bi građanima ponudile rešenje. Ako bi zaključak bio kao 2000, da te dve politike mogu u simbiozi da pobede, da se pravi koalicija pred izbore", kaže Šutanovac.

On navodi da je opozicija generalno protiv Aleksandra Vučića, ali da se ne čuje "šta će se uraditi za godinu, dve, tri godine". Dodaje da su građani u konfuziji za koga bi glasali, ističući da DS ima kapacitet da ponudi ozbiljne političke projekte.

Za Šutanovca je politika koju zastupa lider Dveri Boško Obradović neprihvatljiva.

"On jeste član Saveza za Srbiju (SzS), ali on svoju politiku očigledno nije prilagodio SzS", kaže Šutanovac.

Šutanovac ocenjuje i da SzS neće biti dovoljan da se smeni ova vlast.

"Mislim da odgovorni ljudi u SzS moraju da kažu građanima da li će izaći na izbore, do kog datuma se o tome odlučuje, da li će na lokalu izaći na izbore...", kaže Šutanovac koji smatra da je kampanja uveliko trebala da počne - za izbore ili za aktivan bojkot.

"Diković mašta da dobije određenu poziciju"

Prethodnu nedelju obeležila su "prepucavanja" u medijima bivšeg načelnika generalštaba LJubiše Dikovića i Šutanovca oko stanja u vojsci pre 2012. godine.

Šutanovac navodi da je od 2000. bilo 13 ministara odbrane, a da je on bio ministar pet i po godina, te da je u tom periodu radio sa tri načelnika Generalštaba.

"Sa LJubišom Dikovićem nikad nisam imao razgovor koji je imao bilo kakvu tenziju. Bio sam jako iznenađen kad je izašao u javnost sa neistinitim tvrdnjama. On očigledno mašta da dobije određenu poziciju - da li u nekom preduzeću odbrambene industrije ili kao neki drugi oficiri koji su danas raštrkani po vladi", smatra Šutanovac.

Pročitajte OVDE ko kaže da Dačiću ne prijaju visoke temperature i zašto.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA