Najnovije

RUSI SPREČILI IZRAELSKE BOMBARDERE: Evo kako dejstvuju S-400 i lovci! Putin sebe smatra spasiocem sirijskog režima!

Ruska vojska navodno je sprečila izraelske vazduhoplovne snage da izvedu tri različita napada na Siriju od početka septembra, izvestila je u petak "Independent Arabia" (Nezavisna Arabija).

Izraelski avion (Foto: jutjub)

Pozivajući se na ruski izvor, “Independent” je rekao da je ruska vojska pretila da će srušiti izraelske ratne avione koristeći vlastite borbene avione ili svoj sistem S-400.

Jednom je takav napad ruska vojska navodno izvela krajem meseca.

Izveštaj naročito navodi da je ruska vojska sprečila izraelski napad na raketnu bateriju u planinskom području Kasioun u Damasku.

Još jedan napad navodno se dogodio u Al-Kuneitri, kada je izraelski borbeni avion krenuo severozapadno prema sirijskoj obali.

„Ovi događaji su nagnali Netanjahua (izraelskog premijera) da hitno poseti Rusiju kako bi pokušao da ubedi Putina (ruskog predsednika) da nastavi svoju politiku zatvaranja očiju zbog napada Izraela u Siriji.

Međutim, ruski predsednik rekao je svom izraelskom posetiocu da njegova zemlja neće dozvoliti da oni nanesu štetu Asadovim snagama ili oružju koje je snabdeo režim, pogotovo jer Rusija sebe smatra spasiocem sirijskog režima “, tvrdi publikacija.

Tvrdnje publikacije poklopile su se sa prethodnim izveštajem iz nekoliko ruskih publikacija o ruskim avionima Su-35 koji presreću izraelske ratne avione u blizini libanske granice.

Ni Rusi ni Izrael nisu komentarisali ove tvrdnje.

Kako su Kurdi krenuli u novu ofanzivu protiv Turaka, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA