Najnovije

SAUDIJSKA ARABIJA NAPALA IRANSKE SNAGE: Počelo je! Čim je Tramp dao zeleno svetlo, bombarderi su poleteli!

Ratni avioni Kraljevske saudijske vazduhoplovne snage učestvovali su u ciljanju proiranske vojske na istoku Sirije, rekao je zapadni izvor za "Independent Arabia".

Saudijsko ratno vazduhoplovstvo (Foto: jutjub)

Izvor, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da su saudijski mlaznjaci, između ostalog, uočeni i bombardovali objekte i lokacije iranske vojske u gradu Al Bukamal duž iračke granice.

"Vazdušni napad uništilo je skladišta, raketne bacače i baze bespilotnih letelica, za koje Saudijska Arabija misli da će Iran koristiti za ciljanje saudijskih meta nakon napada na naftna postrojenja", dodao je izvor.

Ranije su u medijskim izveštajima govorili o neidentifikovanim bespilotnim letelicama koje su lebdele nad Al Bukamalom i okolnim područjima koja su pod kontrolom iranskih snaga i njegovih saveznika na istoku Sirije.

Isti izvor potvrdio je da međunarodna koalicija protiv ID-a cilja i grupe na crnoj listi kao terorističke organizacije kao što su kurdske snage i druge aktivne iranske i iračke vojnike u Siriji i drugde.

Međutim, visoki saudijski zvaničnik negirao je sve izveštaje o umešanosti njegove zemlje u pokretanje vazdušnih napada na iranske snage u Siriji.

U sredu je saudijsko ministarstvo odbrane organizovalo konferenciju za novinare na kojoj je novinarima pokazalo šta ona opisuje kao iransku krstareću raketu i bespilotnu letelicu “Delta Wing” (UAV).

"Istraga je pokazala da je tip bespilotnih letelica “Delta Wing” , a informacije koje je dobilo ministarstvo ukazuju da je tehnologija bespilotne letelice iranska", rekao je portparol ovog odeljenja pukovnik Turki al-Maliki.

"Napad je pokrenut sa severa i Iran je nesumnjivo sponzorisao", rekao je on na konferenciji za novinare. „Radimo na tome da znamo tačnu tačku lansiranja,“ dodao je zvaničnik.

U utorak je američki zvaničnik tvrdio da su krstareće rakete korištene u napadima na saudijske naftne objekte, a napad je došao iz Irana.

U subotu je naftnom postrojenju “Saudi Aramco” napao veći broj naoružanih bespilotnih letelica, prouzrokujući ogromne eksplozije i požare u objektu kompanije u Abkaiku u istočnom delu kraljevstva.

Jemenski pobunjenici Huti preuzeli su odgovornost za napade.

Kako su Rusi ponizili američko naoružanje, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA