Najnovije

I DALJE NEMA PRAVDE ZA SRBE: Opet odloženo suđenje velikom krvniku! Pa dokle više?!

Suđenje Atifu Dudakoviću i još 15 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine, koje je trebalo da bude održano danas u Sudu BiH, odgođeno je zbog bolesti jednog od optuženih.

Ratni zločinac Atif Dudaković (Foto: jutjub)

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv njih zbog sumnje da su počinili zločine protiv čovečnosti na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most i ratni zločin nad civilima na području opština Bihać i Cazin. 

Osim Dudakovića, optuženi su Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljdedić zvani Šiljo, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Ale Hodžić zvani Pumparica, Edin Domazet, Ejub Koženjić zvani Ejko i Šeširdžija, Ibrahim Nadarević i Said Mujić. 

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni i tako onesposobljeni za borbu. 

Tela jednog broja žrtava pronađena su nakon rata i ekshumirana iz više pojedinačnih i masovnih grobnica, a za nekima od ubijenih još se traga. 

Deo optužnice za Dudakovića odnosi se na ratne zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, pripadnicima i pristalicama Narodne odbrane Autonomne Pokrajine Zapadna Bosna, za vreme sukoba u Cazinskoj krajini, na području opština Bihać i Cazin. 

Naredno ročište biće zakazano naknadno.

Pljušte pretnje od Kolinde, spominje se i Vukovar, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Srna

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA